|
LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS
ĮSAKYMAS |
DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2014 M. balandžio 30 D. ĮSAKYMO nR. 3D-250 „DĖL VAISIŲ VARTOJIMO SKATINIMO vaikų ugdymo įstaigose PROGRAMOS 2014–2017 MokSlo metų strategijos PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
|
Vilnius |
P a k e i č i u Vaisių vartojimo skatinimo ugdymo įstaigose programos 2014–2017 mokslo metų strategiją, patvirtintą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2014 m. balandžio 30 d. įsakymu Nr. 3D-250 „Dėl Vaisių vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose programos 2014–2017 mokslo metų strategijos patvirtinimo“:
1. Pakeičiu 19 punktą ir jį išdėstau taip:
„19. Dalijami produktai – obuolių vaisių tyrės, ekologiški, o jų nesant, išskirtinės kokybės morkos, obuoliai, kriaušės, bei obuolių, kriaušių, morkų, serbentų, braškių, aviečių, aronijų sultys ar jų mišiniai (toliau – vaisių ir (arba) daržovių sultys). Prioritetas yra teikiamas Lietuvoje išaugintiems išskirtinės kokybės ir ekologiškiems produktams.“
2. Pakeičiu 20 punktą ir jį išdėstau taip:
„20. Dalijamų morkų kokybė turi atitikti galiojančius prekybos standartus. Obuolių, kriaušių, kokybė turi būti ne žemesnės kaip II klasės. Vaisių ar jų mišinių sulčių kokybė turi atitikti techninio reglamento, tvirtinamo Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro įsakymu, reikalavimus, o dalijamose daržovių ir minėtame reglamente nepaminėtų vaisių mišinių sultyse, vaisių tyrėse neturi būti cukraus, konservantų, dažiklių, aromatų, skonio stipriklių ir tirštiklių. Tvarkant vaisius, daržoves, vaisių ir (arba) daržovių sultis, vaisių tyres būtina laikytis higienos reikalavimų; prieš tiekiant vartoti, vaisiai ir daržovės turi būti plaunami.“