ARGUMENTAI:
Siūloma padidinti akcizą natūraliam vynui mažiau,
nei spirituotam vynui, kitaip nei siūloma projekte Nr. XIIP-4486 (2), nes jo
tarifas nustatomas santykinai didelis ir iškrenta iš konteksto. Taip pat
pažymėtina, kad natūralus vynas ir jo vartojimo kultūra nedaro sveikatai
tokios žalos, kaip spirituotas vynas.
PASIŪLYMAS:
2 straipsnis. 2
straipsnio pakeitimas
1. Pakeisti 2 straipsnio 2 dalį ir ją išdėstyti
taip:
„2.
Pakeisti 24 straipsnį ir jį išdėstyti taip:
„24 straipsnis. Vynui iš šviežių vynuogių ir kitiems
fermentuotiems gėrimams taikomi akcizų tarifai
Vynui iš šviežių
vynuogių ir kitiems fermentuotiems gėrimams taikomi akcizų
tarifai:
1)
vynui ir kitiems fermentuotiems gėrimams, kurių faktinė tūrinė etilo
alkoholio koncentracija (kitų fermentuotų gėrimų atveju – gauta tik
fermentuojant) procentais yra ne didesnė kaip 8,5 procento, – 65,46
euro už produkto hektolitrą;
2)
šio straipsnio 1 punkte nenurodytiems gėrimams – 164,67 132
euro už produkto hektolitrą.“
2.
Pripažinti netekusia galios 2 straipsnio 3 dalį.“
|