Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

direktoriaus 2014 m. gruodžio                    d.

įsakymo Nr.

1 priedas

 

(Pranešimo apie nesaugų ar galimai nesaugų maistą ir (ar) pašarus formos pavyzdys)

 

 

_______________________________________________________________________________

(Maisto tvarkymo subjekto / pašarų ūkio subjekto pavadinimas, adresas, telefonas, faksas, el. paštas, juridinio asmens kodas )

 

Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai

 

PRANEŠIMAS

APIE NESAUGŲ AR GALIMAI NESAUGŲ MAISTĄ IR (AR) PAŠARUS

__________Nr. ____

                                                                                                data

               _________________

 

 

I dalis. INFORMACIJA APIE MAISTĄ IR (AR) PAŠARUS

(Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuojama per 24 val. nuo informacijos gavimo)

1.

Maisto ir (ar) pašarų (nereikalingą išbraukti) pavadinimas

 

2.

Gamintojas

 

3.

Platintojas

 

4.

Importuotojas

 

5.

Prekės ženklas

 

6.

Tinkamumo vartoti terminas

 

7.

Gamybos data (jeigu reikalinga)

 

8.

Partijos Nr.

 

9.

Pakuotės tipas

 

10.

Pakuotės dydis, svoris, tūris (kg / l)

 

11.

Pakuočių kiekis, bendras svoris (kg), tūris (l)

 

12.

Kilmės šalis (jeigu reikalinga)

 

13.

Informacijos apie nesaugų maistą ir (ar) pašarus (nereikalingą išbraukti) šaltinis:

 

14.

Savikontrolės tyrimai

 

15.

Tiekėjų tyrimai ar informacija

 

16.

Vartotojų / pašarų naudotojų (nereikalingą išbraukti) skundų tyrimai

 

17.

Kita

 

 

 

II dalis. PRIDEDAMA NUOTRAUKA IR (AR) ŽENKLINIMO ETIKETĖ (pažymėti)

 

 

Nesaugaus ar galimai nesaugaus maisto ar pašarų (nereikalingą išbraukti) nuotrauka

 

Nesaugaus ar galimai nesaugaus maisto ar pašarų (nereikalingą išbraukti) ženklinimo etiketė

III dalis. PAPILDOMA INFORMACIJA

(nurodyti papildymo datą)

(Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai užpildyta informacija pateikiama ne vėliau kaip per 60 darbo dienų nuo Pranešimo I dalies pateikimo)

 

1.

Nesaugaus maisto ar pašarų (nereikalingą išbraukti) kiekis, nustatytas vietoje (neišplatintas, laikomas sandėlyje) (kg / l)

 

2.

Nesaugaus maisto ar pašarų (nereikalingą išbraukti) kiekis, teiktas kitam subjektui (nurodyti kam, koks kiekis (kg / l)

 

3.

Nesaugaus maisto ar pašarų (nereikalingą išbraukti) kiekis, susigrąžintas iš vartotojų / pašarų naudotojų (nereikalingą išbraukti) (kg / l)

 

4.

Nesaugaus maisto ar pašarų (nereikalingą išbraukti) kiekis, pašalintas iš rinkos (kg / l)

 

5.

Sunaikinto nesaugaus maisto ar pašarų (nereikalingą išbraukti) kiekis (kg / l)

 

6.

Maisto tvarkymo subjekto / pašarų ūkio subjekto (nereikalingą išbraukti) taikyti (įgyvendinti) prevenciniai veiksmai (nurodyti)

 

6.1.

Nesaugūs maisto produktai ar pašarai (nereikalingą išbraukti) pašalinti iš rinkos

 

6.2.

Informuoti nesaugaus maisto ar pašarų (nereikalingą išbraukti) tiekėjai / pardavėjai

 

6.3.

Informuoti nesaugaus maisto vartotojai ar pašarų naudotojai

 

6.4.

Nesaugus maistas ar pašarai (nereikalingą išbraukti) surinkti, sunaikinti (yra patvirtinantys dokumentai)

 

6.5.

Personalo mokymai

 

6.6.

Savikontrolės sistemos koregavimas / keitimas

 

6.7.

Kita (įrašyti)

 

 

 

 

 

______________________________                             ______________           ________________

(atsakingo ar įgalioto maisto tvarkymo subjekto /                                                       (parašas)                                                     (vardas, pavardė)

pašarų ūkio subjekto asmens pareigos)