Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2014 m. gruodžio d.
įsakymo Nr.
1 priedas
(Pranešimo apie nesaugų ar galimai nesaugų maistą ir (ar) pašarus formos pavyzdys)
_______________________________________________________________________________
(Maisto tvarkymo subjekto / pašarų ūkio subjekto pavadinimas, adresas, telefonas, faksas, el. paštas, juridinio asmens kodas )
Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai
PRANEŠIMAS
APIE NESAUGŲ AR GALIMAI NESAUGŲ MAISTĄ IR (AR) PAŠARUS
__________Nr. ____
data
_________________
I dalis. INFORMACIJA APIE MAISTĄ IR (AR) PAŠARUS (Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuojama per 24 val. nuo informacijos gavimo) |
|||
1. |
Maisto ir (ar) pašarų (nereikalingą išbraukti) pavadinimas |
|
|
2. |
Gamintojas |
|
|
3. |
Platintojas |
|
|
4. |
Importuotojas |
|
|
5. |
Prekės ženklas |
|
|
6. |
Tinkamumo vartoti terminas |
|
|
7. |
Gamybos data (jeigu reikalinga) |
|
|
8. |
Partijos Nr. |
|
|
9. |
Pakuotės tipas |
|
|
10. |
Pakuotės dydis, svoris, tūris (kg / l) |
|
|
11. |
Pakuočių kiekis, bendras svoris (kg), tūris (l) |
|
|
12. |
Kilmės šalis (jeigu reikalinga) |
|
|
13. |
Informacijos apie nesaugų maistą ir (ar) pašarus (nereikalingą išbraukti) šaltinis: |
|
|
14. |
Savikontrolės tyrimai |
|
|
15. |
Tiekėjų tyrimai ar informacija |
|
|
16. |
Vartotojų / pašarų naudotojų (nereikalingą išbraukti) skundų tyrimai |
|
|
17. |
Kita
|
|
|
|
|||
II dalis. PRIDEDAMA NUOTRAUKA IR (AR) ŽENKLINIMO ETIKETĖ (pažymėti)
|
|||
|
Nesaugaus ar galimai nesaugaus maisto ar pašarų (nereikalingą išbraukti) nuotrauka |
||
|
Nesaugaus ar galimai nesaugaus maisto ar pašarų (nereikalingą išbraukti) ženklinimo etiketė |
||
III dalis. PAPILDOMA INFORMACIJA (nurodyti papildymo datą) (Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai užpildyta informacija pateikiama ne vėliau kaip per 60 darbo dienų nuo Pranešimo I dalies pateikimo)
|
|||
1. |
Nesaugaus maisto ar pašarų (nereikalingą išbraukti) kiekis, nustatytas vietoje (neišplatintas, laikomas sandėlyje) (kg / l) |
|
|
2. |
Nesaugaus maisto ar pašarų (nereikalingą išbraukti) kiekis, teiktas kitam subjektui (nurodyti kam, koks kiekis (kg / l) |
|
|
3. |
Nesaugaus maisto ar pašarų (nereikalingą išbraukti) kiekis, susigrąžintas iš vartotojų / pašarų naudotojų (nereikalingą išbraukti) (kg / l) |
|
|
4. |
Nesaugaus maisto ar pašarų (nereikalingą išbraukti) kiekis, pašalintas iš rinkos (kg / l) |
|
|
5. |
Sunaikinto nesaugaus maisto ar pašarų (nereikalingą išbraukti) kiekis (kg / l) |
|
|
6. |
Maisto tvarkymo subjekto / pašarų ūkio subjekto (nereikalingą išbraukti) taikyti (įgyvendinti) prevenciniai veiksmai (nurodyti) |
|
|
6.1. |
Nesaugūs maisto produktai ar pašarai (nereikalingą išbraukti) pašalinti iš rinkos |
|
|
6.2. |
Informuoti nesaugaus maisto ar pašarų (nereikalingą išbraukti) tiekėjai / pardavėjai |
|
|
6.3. |
Informuoti nesaugaus maisto vartotojai ar pašarų naudotojai |
|
|
6.4. |
Nesaugus maistas ar pašarai (nereikalingą išbraukti) surinkti, sunaikinti (yra patvirtinantys dokumentai) |
|
|
6.5. |
Personalo mokymai |
|
|
6.6. |
Savikontrolės sistemos koregavimas / keitimas |
|
|
6.7. |
Kita (įrašyti) |
|
|
______________________________ ______________ ________________
(atsakingo ar įgalioto maisto tvarkymo subjekto / (parašas) (vardas, pavardė)
pašarų ūkio subjekto asmens pareigos)