Pasiūlyme
keičiamas ir pildomas 2-asis projekto Nr. XIVP-882(2) straipsnis:
1 straipsnis. 181 straipsnio
pakeitimas ir papildymas
Pakeisti ir papildyti 181 straipsnio 2 dalies 7
punktą ir jį išdėstyti taip:
„7) įmonės, gaminančios per metus iki 5 000 hektolitrų alaus, iki
5 000 hektolitrų natūralios fermentacijos sidro, iki 100 1000 hektolitrų
natūralios fermentacijos midaus, vynuogių ar vaisių vyno arba kitų natūralios
fermentacijos alkoholinių gėrimų ir neturinčios finansinių ir (ar) techninių
galimybių įsirengti nuosavos laboratorijos, yra sudariusios sutartis dėl
naudojimosi kitų atestuotų institucijų ar įmonių maisto produktų kokybės
tyrimo laboratorijų paslaugomis;“
Argumentai:
1. Didinamas
hektolitrų kiekis suteiktų daugiau galimybių, geresnes prielaidas smulkiems
midaus, vynuogių ar vaisių vyno gamintojams vykdyti savo veiklą ir pardavinėti
produkciją.
- Atsirastų daugiau
smulkių vietinių gamintojų, būtų sukurta daugiau darbo vietų Lietuvos
regionuose, rinkoje išaugtų lietuviškos produkcijos pasiūla.
|