Pasiūlyme
keičiamas ir pildomas 1-asis projekto Nr. XIVP-882 straipsnis:
1 straipsnis. 181 straipsnio
pakeitimas ir papildymas
Pakeisti ir papildyti 181 straipsnio 2 dalies 7
punktą ir jį išdėstyti taip:
„7) įmonės, gaminančios per metus iki
5 000 hektolitrų alaus, iki 5000 hektolitrų natūralios fermentacijos sidro, iki 100 hektolitrų natūralios fermentacijos
midaus, sidro ar vaisių vyno ir neturinčios finansinių ir (ar)
techninių galimybių įsirengti nuosavos laboratorijos, yra sudariusios
sutartis dėl naudojimosi kitų atestuotų institucijų ar įmonių maisto produktų
kokybės tyrimo laboratorijų paslaugomis;“
Argumentai:
1. Didinamas
hektolitrų kiekis suteiktų daugiau galimybių ir laisvės smulkiems sidro
gamintojams realiai vykdyti savo veiklą ir pardavinėti produkciją.
- Atsirastų
daugiau smulkių vietinių gamintojų.
- Būtų sukurta
taip reikalingų darbo vietų Lietuvos regionuose.
- Turistų traukos
centrai: papildomos galimybės ir aplinkiniams smulkiems maisto produktų
gamintojams tiesiogiai pasiekti galutinį Lietuvos miesto vartotoją arba
užsienio turistą.
- Pridėtinė vertė
liktų Lietuvoje. Vartotojas pagaliau turėtų galimybę pasirinkti
natūralų, mažos alkoholio koncentracijos gėrimą pagamintą Lietuvoje iš vietoje
užaugintų obuolių, tuo pačiu paremdamas smulkius ūkininkus.
|