LIETUVOS RESPUBLIKOS

VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS

ĮSAKYMAS

 

DĖL MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ PATVIRTINIMO IR REGISTRAVIMO REIKALAVIMŲ PATVIRTINIMO

 

2008 m. spalio 15 d. Nr. B1-527

Vilnius

 

 

Vadovaudamasis 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 852/2004 dėl maisto produktų higienos (OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 34 tomas, p. 319) 6 straipsnio, 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 882/2004 dėl valstybinės kontrolės, kuri atliekama siekiant užtikrinti, kad būtų įvertinama, ar laikomasi pašarus ir maistą reglamentuojančių teisės aktų, gyvūnų sveikatos ir gerovės taisyklių (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 45 tomas, p. 200), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2008 m. kovo 17 d. Tarybos reglamentu (EB) Nr. 301/2008 (OL 2008 L 97, p. 85), 31 straipsnio nuostatomis, Lietuvos Respublikos maisto įstatymo (Žin., 2000, Nr. 32-893; 2002, Nr. 64-2574; 2005, Nr. 142-5107) 4 straipsnio 3 dalies 4 punktu, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 m. birželio 28 d. nutarimu Nr. 744 (Žin., 2000, Nr. 53-1537; 2007, Nr. 107-4376), 6.1.5 ir 6.5 punktais ir siekdamas efektyviau užtikrinti šalyje tvarkomo maisto saugą, maisto tvarkymo subjektų apskaitą ir valstybinę maisto kontrolę:

1. Tvirtinu pridedamus:

1.1. Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo reikalavimus;

1.2. Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo formą;

1.3. Prašymo dėl maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo formą.

2. Pavedu:

2.1. įsakymą pagal kompetenciją vykdyti apskričių, miestų, rajonų valstybinėms maisto ir veterinarijos tarnyboms;

2.2. įsakymo vykdymo kontrolę Maisto ir veterinarijos vidaus audito tarnybai.

3. Pripažįstu netekusiu galios Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. gruodžio 29 d. įsakymą Nr. B1-727 „Dėl Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo reikalavimų patvirtinimo“ (Žin., 2005, Nr. 153-5668; 2007, Nr. 3-144, Nr. 99-4042).

 

 

 

DIREKTORIUS                                                                          KAZIMIERAS LUKAUSKAS

 

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos

sveikatos apsaugos ministerijos

2008-10-03 raštu Nr. 10-(11.2-193)-5459


PATVIRTINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos

tarnybos direktoriaus

2008 m. spalio 15 d.

įsakymu Nr. B1-527

 

MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ PATVIRTINIMO IR REGISTRAVIMO REIKALAVIMAI

 

I. BENDROSIOS NUOSTATOS

 

1. Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo reikalavimai (toliau – Reikalavimai) nustato steigiamų ir veikiančių maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo pažymėjimų išdavimo, atsisakymo išduoti, galiojimo sustabdymo, galiojimo sustabdymo panaikinimo, galiojimo panaikinimo ir maisto tvarkymo subjektų registravimo ir išregistravimo tvarką.

2. Reikalavimai taikomi fiziniams ir juridiniams asmenims, tvarkantiems maistą.

3. Reikalavimai netaikomi gyvūninio maisto tvarkymo subjektams, kuriems taikomi Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų veterinarinio patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo, patvirtinto Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. gruodžio 30 d. įsakymu Nr. B1-738 (Žin., 2006, Nr. 8-312), kaimo turizmo sodyboms, kurioms taikomi Maisto tvarkymo kaimo turizmo sodybose reikalavimų, patvirtintų Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. lapkričio 22 d. įsakymu Nr. B1-633 (Žin., 2005, Nr. 139-5036), ir geriamojo vandens tiekimo subjektams, kuriems taikomi Geriamojo vandens tiekimo subjektų registravimo tvarkos aprašo, patvirtinto Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2006 m. birželio 12 d. įsakymu Nr. B1-382 (Žin., 2006, Nr. 67-2484), nuostatos.

4. Reikalavimuose vartojamos sąvokos:

Maisto tvarkymas – bet koks poveikis maistui arba veiksmai su juo ar atskiromis jo sudėtinėmis dalimis (įskaitant maisto gaminimą, ruošimą, perdirbimą, pakavimą, laikymą, saugojimą, vežimą, paskirstymą, tiekimą, pateikimą parduoti, pardavimą), galintys turėti įtakos maisto saugai, kokybei ir mitybos vertei.

Maisto tvarkymo subjektas – fizinis arba juridinis asmuo, kuris vykdo maisto tvarkymą. Sąvoka „Maisto tvarkymo subjektas“ atitinka sąvoką „Maisto verslo operatorius“, vartojamą 2002 m. sausio 28 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamente (EB) Nr. 178/2002, nustatančiame maistui skirtų teisės aktų bendruosius principus ir reikalavimus, įsteigiančiame Europos maisto saugos tarnybą ir nustatančiame su maisto saugos klausimais susijusias procedūras (OL 2004 m. specialusis leidimas, 15 skyrius, 6 tomas, p. 463). Juridinio asmens, tvarkančio maistą, struktūrinis padalinys prilyginamas atskiram maisto tvarkymo subjektui.

Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimas – apskričių, miestų ar rajonų valstybinių maisto ir veterinarijos tarnybų maisto tvarkymo subjektui suteikiama teisė užsiimti maisto tvarkymu, kuri patvirtinama išduodant dokumentą – Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą.

Maisto tvarkymo subjekto registravimas – apskričių, miestų ar rajonų valstybinių maisto ir veterinarijos tarnybų (toliau – teritorinės VMVT) maisto tvarkymo subjektui suteikiama teisė užsiimti maisto tvarkymu, kuri patvirtinama suteikiant atpažinimo numerį.

Pirminiai produktai – pirminės gamybos metu pagaminti produktai, įskaitant užaugintus dirvožemyje.

5. Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą (toliau – pažymėjimas) privalo turėti visi maisto tvarkymo subjektai (toliau – subjektas): gamybos (įskaitant – maisto papildų, pirminių produktų gamybos, prekybos įmonės, kuriose vykdoma gamyba, subjektai, mažais kiekiais surenkantys ir rinkai tiekiantys arbatžoles ir / ar prieskonius, ir kt.), prekybos (didmeninės ir mažmeninės prekybos įmonės (įskaitant – prekybos centrai, kuriuose vykdomas maisto fasavimas, sandėliai, vaistinės, prekybos kioskai, gatvės prekeiviai ir kt.), viešojo maitinimo įmonės (įskaitant – Krašto apsaugos ministerijos ir krašto apsaugos sistemos institucijų, Vidaus reikalų ministerijos ir vidaus reikalų statutinių įstaigų, Kalėjimų departamento prie Teisingumo ministerijos bei jų teritorijose esantys maisto tvarkymo subjektai), fiziniai asmenys, vykdantys maisto tvarkymą pagal verslo liudijimus, pagal nuolatinio Lietuvos gyventojo individualios veiklos pažymas, fiziniai asmenys, užsiregistravę Valstybinėje mokesčių inspekcijoje, subjektai, užsiimantys maisto tvarkymu tam tikro sezono metu ir kt.

6. Teritorinės VMVT turi išduoti pažymėjimą:

6.1. subjektams, darantiems tiesioginę įtaką maisto saugai ir kokybei (maisto produktų gamybos, viešojo maitinimo, didmeninės ir mažmeninės prekybos, fasavimo ir pakavimo, tiekimo), nenurodytiems 6.2 punkte, juos patvirtinant, t. y. įvertinant maisto tvarkymo veiklos sąlygas vietoje;

6.2. subjektams, kurie nedaro tiesioginės įtakos maisto saugai ir kokybei, pažymėjimas išduodamas be veiklos sąlygų įvertinimo vietoje: vaistinėms, kioskams, išvežiojamąja prekyba užsiimantiems asmenims, sezoninėms prekybos įmonėms, asmenims, užsiimantiems mažmenine prekyba iš automatų, prekybos subjektams, kurie prekiauja tik negreitai gendančiais fasuotais maisto produktais, subjektams, užsiimantiems maisto išdalijimu, maitinimu ir prekyba renginių metu, turgaviečių prekiautojams (prekiaujantiems maistu pagal verslo liudijimus), ne maisto prekių parduotuvėms (įskaitant – degalinėms), kuriose prekiaujama negreitai gendančiais fasuotais maisto produktais, prekybai laikinose patalpose, viešbučiams (tiekiantiems pusryčius), negreitai gendančių maisto produktų sandėliams.

7. Subjektai, kurie nedaro tiesioginės įtakos maisto saugai ir kokybei – registruojami. Tokiems subjektams priskiriami subjektai, vykdantys prekybą internetu, užsiimantys logistika (maisto produktų iškrovimu / pakrovimu, užsakymų iš klientų apdorojimu, maisto produktų paskirstymu).

8. Pažymėjimo originalą laiko subjektas, kopiją – atitinkama teritorinė VMVT. Subjektui, praradusiam pažymėjimą, pateikus (teritorinei VMVT) motyvuotą prašymą (laisva forma) išduoti pažymėjimo dublikatą, ne vėliau kaip per 3 darbo dienas teritorinė VMVT turi išduoti pažymėjimo dublikatą – su žyma „Dublikatas“.

9. Apie maisto tvarkymo pasikeitimus (subjektas likviduojamas, baigia veiklą kaip savarankiškas juridinis asmuo, keičiasi subjekto veiklos sąlygos, veiklos rūšis arba gamybos technologijos) subjekto atsakingasis asmuo per 10 darbo dienų privalo raštu, el. paštu ar faksu pranešti atitinkamai teritorinei VMVT.

10. Už pažymėjimo išdavimą imama valstybės rinkliava, nustatyta Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 m. gruodžio 15 d. nutarimu Nr. 1458 patvirtintų Konkrečių valstybės rinkliavos dydžių (Žin., 2000, Nr. 108-3463; 2007, Nr. 138-5661; 2008, Nr. 36-1285) 4.2957.5 punkte. Už pažymėjimo dublikato išdavimą ir subjektų, nurodytų 7 punkte, registraciją valstybės rinkliava neimama.

11. Subjektas patvirtinamas ir registruojamas neterminuotam laikui.

12. Subjektai, kuriems pažymėjimai buvo išduoti iki šio įsakymo įsigaliojimo, ne vėliau kaip per dvi savaites nuo pažymėjime nurodytos galiojimo datos pabaigos privalo kreiptis į pažymėjimą išdavusią atitinkamą teritorinę VMVT dėl pažymėjimo pakeitimo.

13. Teritorinė VMVT, neimdama valstybės rinkliavos, privalo pažymėjimą pakeisti nauju, subjektui pateikus pažymėjimą išdavusiai atitinkamai teritorinei VMVT laisvos formos prašymą ir turimą pažymėjimą arba jo dublikatą.

14. Teritorinių VMVT pareigūnai privalo užtikrinti gautos iš subjektų informacijos, kuri sudaro komercinę paslaptį, konfidencialumą.

 

II. DOKUMENTŲ, REIKALINGŲ GAUTI PAŽYMĖJIMĄ ARBA JĮ PAPILDYTI, PATEIKIMO TVARKA

 

15. Subjektai dėl pažymėjimo gavimo turi kreiptis į atitinkamą teritorinę VMVT ir jai pateikti:

15.1. nustatytos formos prašymą dėl maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo;

15.2. maisto tvarkymo patalpų projektą (planą) su įrenginių išdėstymu (tik subjektams, nurodytiems Reikalavimų 6.1 punkte);

15.3. maisto tvarkymo proceso aprašymą (pvz.: prekyba nefasuotais produktais, pagamintų patiekalų išvežiojimas ir kt.), projektines gamybos apimtis, subjekto darbuotojų skaičių, steigiamuose subjektuose – numatomą subjekto darbuotojų skaičių;

15.4. dokumentus, reglamentuojančius Rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų (toliau – RVASVT) principais pagrįstą savikontrolės sistemą, vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2005 m. rugsėjo 1 d. įsakymu Nr. V-675 patvirtintos Lietuvos higienos normos HN 15:2005 „Maisto higiena“ (Žin., 2005, Nr. 110-4023) nuostatomis;

15.5. licencijos vaistinės veiklai kopiją.

16. Subjektas, siekdamas papildyti vykdomo maisto tvarkymo veiklą kitomis ekonominės veiklos rūšimis, teritorinei VMVT turi pateikti:

16.1. nustatytos formos prašymą dėl maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo;

16.2. pasikeitusias maisto gamybos technologijų charakteristikas (jeigu skiriasi nuo numatytų projekte);

16.3. subjekto projektą su patalpų, įrenginių išdėstymu (jei pasikeitė ir skiriasi nuo pateiktų projekte);

16.4. dokumentus, reglamentuojančius RVASVT principais pagrįstą savikontrolės sistemą, kaip nurodyta Lietuvos higienos normoje HN 15:2005 „Maisto higiena“ (jei yra pakeitimų).

17. Jeigu keičiasi subjekto savininkas, subjekto pavadinimas, juridinio asmens kodas, fizinio asmens verslo liudijimo ar kiti su maisto tvarkymo veiklos sąlygomis nesusiję duomenys, Reikalavimų 13 punkte nurodyti reikalavimai netaikomi. Teritorinė VMVT išduoda subjektui naują pažymėjimą ir jį prideda prie subjekto bylos. Už šią paslaugą Reikalavimų 10 punkte nurodyta valstybės rinkliava neimama.

 

III. SUBJEKTŲ VERTINIMAS

 

18. Subjektų maisto tvarkymo veiklos sąlygas tikrina teritorinių VMVT pareigūnai. Jie tikrina, ar:

18.1. teritorija, pastatai, transporto priemonės, sandėliai, buitinės patalpos, maisto tvarkymo patalpos, jų apšvietimas, vėdinimas, vandentiekis, kanalizacija, technologiniai įrenginiai ir kitos sąlygos bei priemonės atitinka maisto tvarkymą, saugą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus;

18.2. tinkamai įgyvendinama RVASVT principais pagrįsta savikontrolės sistema;

18.3. laboratoriniai tyrimai atliekami akredituotose ar atestuotose laboratorijose (jei juos atlikti privaloma).

 

IV. PAŽYMĖJIMO IŠDAVIMO, ATSISAKYMO JĮ IŠDUOTI TVARKA

 

19. Ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo Reikalavimų 15 ar 16 punktuose nurodytų dokumentų gavimo teritorinė VMVT, patikrinusi ir įvertinusi subjektą (jei subjektas tvirtinamas), išduoda pažymėjimą arba, esant neatitikčių teisės aktų reikalavimams, subjektui raštu, el. paštu ar faksu (kaip to raštu pageidauja subjektas) pateikia patikrinimo metu nustatytų neatitikčių teisės aktų reikalavimams duomenis.

20. Nustačiusi, kad subjekto (jei subjektas tvirtinamas) veiklos sąlygos atitinka maisto tvarkymą, maisto saugą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus, teritorinė VMVT išduoda pažymėjimą, nurodo jame visas ekonominės veiklos rūšis, kurias leista vykdyti. Subjektą, kuriam išduotas pažymėjimas, teritorinė VMVT įrašo į VMVT Maisto tvarkymo subjektų registrą. Pateikti dokumentų originalai yra grąžinami subjektams.

21. Teritorinė VMVT, įvertinusi subjektus, nurodytus Reikalavimų 6.2 punkte, pagal pateiktus dokumentus, reikalingus pažymėjimui gauti, išduoda pažymėjimą ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo visų reikalingų dokumentų datos pateikimo. Subjektą, kuriam išduotas pažymėjimas, teritorinė VMVT įrašo į VMVT Maisto tvarkymo subjektų registrą ir įtraukia į darbo planą dėl valstybinės maisto kontrolės atlikimo ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo pažymėjimo išdavimo dienos.

22. Pažymėjimas neišduodamas, jeigu:

22.1. subjektas nepateikia visų 15 ar 16 punkte nurodytų dokumentų ir jeigu teritorinė VMVT negali jų gauti iš kitų valstybės institucijų ar įstaigų;

22.2. pagal pateiktus dokumentus nustatoma, kad subjekto veiklos sąlygos neatitinka maisto tvarkymą, saugą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų;

22.3. teritorinei VMVT subjektas pateikė suklastotus dokumentus.

 

V. SUBJEKTŲ REGISTRAVIMO IR IŠREGISTRAVIMO TVARKA

 

23. Subjektai, nurodyti Reikalavimų 7 punkte, registruojami. Subjektai turi pateikti teritorinei VMVT laisvos formos prašymą (leidžiama naudoti nustatytos formos prašymą) dėl registravimo (raštu, el. paštu, faksu), nurodant veiklą identifikuojančius duomenis: juridinio asmens (struktūrinio padalinio) pavadinimą, kodą, buveinės (nuolatinės gyvenamosios vietos) adresą, telefoną, faksą, el. pašto adresą (jei yra), vardą, pavardę, verslo liudijimo, nuolatinio Lietuvos gyventojo individualios veiklos pažymos numerį, produktų grupių asortimentą, kokiu būdu pageidauja gauti informaciją dėl registracijos (raštu, el. paštu, faksu).

24. Teritorinė VMVT, įvertinusi pateiktą informaciją, ne vėliau kaip per 3 darbo dienas nuo prašymo gavimo dienos įrašo subjektą į VMVT Maisto tvarkymo subjektų registrą, suteikdama jam atpažinimo numerį, ir informuoja pareiškėją (nurodytuoju būdu) apie subjekto registravimą.

25. Subjektas gali būti išregistruotas teritorinės VMVT viršininko sprendimu, vadovaujantis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2006 m. birželio 1 d. įsakymu Nr. B1-367 „Dėl tipinių formų patvirtinimo“ (Žin., 2006, Nr. 63-2355), jeigu:

25.1. subjektas nutraukia maisto tvarkymo veiklą;

25.2. subjekto veiklos sąlygos pakito ir neatitinka teisės aktų reikalavimų;

25.3. subjektas per nustatytą terminą nepašalino nurodytų pažeidimų;

25.4. subjektas likviduojamas, reorganizuojamas arba baigia veiklą kaip savarankiškas juridinis asmuo.

 

VI. PAŽYMĖJIMO GALIOJIMO SUSTABDYMO, GALIOJIMO SUSTABDYMO PANAIKINIMO IR GALIOJIMO PANAIKINIMO TVARKA

 

26. Pažymėjimo galiojimas gali būti panaikintas teritorinės VMVT viršininko sprendimu, vadovaujantis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2006 m. birželio 1 d. įsakymu Nr. B1-367 „Dėl tipinių formų patvirtinimo“, jeigu:

26.1. subjektas nutraukia maisto tvarkymo veiklą, likviduojamas, reorganizuojamas arba baigia veiklą kaip savarankiškas juridinis asmuo;

26.2. patikrinus subjektą, nustatomi grubūs pažeidimai, ir subjektas negali užtikrinti maisto tvarkymą, saugą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų laikymosi;

26.3. subjektas per nustatytą terminą nepašalino nurodytų pažeidimų, kurie turi įtakos tvarkomo maisto saugai.

27. Tais atvejais, kai subjekto savininkas arba jo įgaliotas asmuo pateikia teritorinei VMVT laisvos formos prašymą dėl maisto tvarkymo nutraukimo, pažymėjimo galiojimas panaikinamas teritorinės VMVT viršininko įsakymu.

28. Pažymėjimo galiojimas gali būti sustabdytas:

28.1. nustačius Reikalavimų 26 punkte nurodytas sąlygas, išskyrus Reikalavimų 26.1 punkte nurodytas sąlygas;

28.2. subjekto vadovo ar jo įgalioto asmens prašymu.

29. Teritorinės VMVT viršininko sprendimas dėl subjekto veiklos sustabdymo ar uždraudimo prilyginamas pažymėjimo galiojimo sustabdymui ar panaikinimui.

30. Pažymėjimo galiojimo sustabdymas panaikinamas jį išdavusios teritorinės VMVT viršininko sprendimu, subjektui pašalinus visus teisės aktų reikalavimų pažeidimus.

31. Teritorinės VMVT viršininko sprendimas dėl subjekto veiklos uždraudimo / pažymėjimo galiojimo panaikinimo įteikiamas subjekto vadovui ar jo įgaliotajam asmeniui arba išsiunčiamas registruotu laišku.

 

VII. ATSAKOMYBĖ

 

32. Teritorinių VMVT priimti sprendimai dėl šių Reikalavimų nuostatų taikymo gali būti skundžiami Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

_________________


Forma patvirtinta

Valstybinės maisto ir veterinarijos

tarnybos direktoriaus

2008 m. spalio 15 d.

įsakymu Nr. B1-527

 

_______________________  VALSTYBINĖ MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBA

(apskrities, miesto, rajono)

 

MAISTO TVARKYMO SUBJEKTO PATVIRTINIMO PAŽYMĖJIMAS

 

200   –     –      Nr. ___________

_____________________

(vieta)

 

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos maisto įstatymu (Žin., 2000, Nr. 32-893) ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatais, patvirtintais Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 m. birželio 28 d. nutarimu Nr. 744 (Žin., 2000, Nr. 53-1537; 2007, Nr. 107-4376),

___________________________________________________________________________

(juridinio asmens (struktūrinio padalinio) pavadinimas, kodas (jei lai juridinio asmens

___________________________________________________________________________

struktūrinis padalinys, nurodomas juridinio asmens kodas), adresas, telefonas, faksas,

___________________________________________________________________________

el. paštas: fizinio asmens vardas, pavardė, verslo liudijimo numeris, nuolatinio Lietuvos gyventojo individualios veiklos pažymos Nr., adresas, telefonas, faksas, el. paštas)

 

turi teisę verstis maisto tvarkymu:

 

Leidžiama (-os) ekonominės veiklos rūšis (-ys)

Pagrindinė

___________________________________________________________________________

(kodas, pavadinimas)

Papildoma (-os)

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

(kodas (-ai), pavadinimas (-ai)

 

Leidžiamas produktų grupių asortimentas

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

(kodas (-ai), papildoma informacija)

 

Viršininkas                                   _______________                _______________________

(parašas)                                    (vardas, pavardė)

A. V.

_________________


Forma patvirtinta

Valstybinės maisto ir veterinarijos

tarnybos direktoriaus

2008 m. spalio 15 d.

įsakymu Nr. B1-527

 

___________________________________________________________________________

(juridinio asmens (struktūrinio padalinio) pavadinimas, fizinio asmens vardas, pavardė didžiosiomis raidėmis)

 

______________________ valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai

(apskrities, miesto, rajono)

 

PRAŠYMAS
DĖL MAISTO TVARKYMO SUBJEKTO PATVIRTINIMO PAŽYMĖJIMO

 

200   –     –     

 

Prašau išduoti arba papildyti (kas nereikalinga – išbraukti) maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą. Su teisės aktais, reglamentuojančiais maisto tvarkymą saugą esu susipažinęs.

 

1. Duomenys apie subjektą

Juridinio asmens (struktūrinio padalinio) pavadinimas

Kodas

Adresas

 

 

 

 

2. Duomenys apie juridinius / fizinius asmenis

2.1. Vadovas, savininkas, pareigos, vardas, pavardė

telefonas, faksas, el. paštas (jei yra)

 

 

2.2. Juridinio asmens atsakingojo asmens vardas, pavardė

telefonas, faksas, el. paštas (jei yra)

 

 

2.3. Fizinio asmens vardas, pavardė

telefonas, faksas, el. paštas (jei yra)

 

 

 

3. Maisto tvarkymo vieta

3.1. Buveinės adresas, pavadinimas

telefonas, faksas, el. paštas (jei yra)

 

 

 

4. Ekonominės veiklos rūšis (-ys)

4.1. Pagrindinė (kodas, pavadinimas)

......

......

......

4.2. Papildoma (kodas (-ai), pavadinimas (-ai)

......

......

......

4.3. Produktų grupių asortimentas (kodas (-ai), papildoma informacija)

......

......

......

 

5. Pateikiami dokumentai

Žymėti

üV

(žymi dokumentus priimantis maisto produktų inspektorius)

5.1. Subjekto registravimo pažymėjimas, verslo liudijimas, nuolatinio Lietuvos gyventojo individualios veiklos pažyma, ūkininko ūkio įregistravimo pažymėjimas, kita

£[]

5.2. Maisto tvarkymo patalpų projektas (planas) su įrenginių išdėstymu

£[]

5.3. Maisto tvarkymo proceso aprašymas, projektinė gamybos apimtis, subjekto darbuotojų skaičius, steigiamuose subjektuose – numatomas subjekto darbuotojų skaičius

£[]

5.4. Dokumentai, reglamentuojantys RVASVT principais pagrįstą savikontrolės sistemą

£[]

5.5. Licencijos vaistinės veiklai kopija

£[]

5.6. Pasikeitusios maisto gamybos technologijų charakteristikos (jeigu skiriasi nuo numatytų projekte)

£[]

5.7. Subjekto projektas su patalpų, įrenginių išdėstymu (jei pasikeitė ir skiriasi nuo pateiktų projekte)

£[]

5.8. Kita

£[]

 

(vadovas, savininkas ar įgaliotas asmuo)

 

 

(parašas)

 

(vardas, pavardė)

(prašymą priėmusio asmens pareigos)

 

 

(parašas)

 

(vardas, pavardė)

(prašymo priėmimo data)

 

 

 

 

 

_________________