LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS

 

Į S A K Y M A S

DĖL VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS 2005 M. GRUODŽIO 30 D. ĮSAKYMO NR. B1-738 „DĖL GYVŪNINIO MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ VETERINARINIO PATVIRTINIMO IR REGISTRAVIMO TVARKOS APRAŠO PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2008 m. sausio 15 d. Nr. B1-36

Vilnius

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymo (Žin., 1992, Nr. 2-15) 6 straipsnio 6 ir 8 punktais (Žin., 1992, Nr. 2-15), įgyvendindamas „vieno langelio“ principą ir siekdamas supaprastinti gyvūninio maisto tvarkymo subjektų veterinarinio patvirtinimo ir registravimo tvarką:

1. Pakeičiu:

1.1. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. gruodžio 31 d. įsakymą Nr. B1-738 „Dėl Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų veterinarinio patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ (Žin., 2006, Nr. 8-312):

1.1.1. įrašau 2.2 ir 3.1 punktuose vietoj žodžio „Maisto“ žodžius „Veterinarijos sanitarijos“,

1.1.2. įrašau 5 punkte vietoj žodžių „Vidaus audito ir Maisto skyriams“ žodžius „Veterinarijos sanitarijos skyriui“;

1.2. nurodytuoju įsakymu patvirtintą Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų veterinarinio patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašą:

1.2.1. papildau 11 punktą nauja pastraipa:

„Laikinojo veterinarinio patvirtinimo pratęsimas patvirtinamas atitinkamos apskrities ar miesto VMVT viršininko įsakymu.“;

1.2.2. įrašau 13 punkte vietoj žodžių „pirmieji trys“ žodžius „pirmieji du“;

1.2.3. įrašau 15 ir 16 punktuose vietoj žodžio „Maisto“ žodžius „Veterinarijos sanitarijos“;

1.2.4. išdėstau 18 punktą taip:

18. Subjektas, norėdamas gauti veterinarinį patvirtinimą, turi atitikti reglamentą (EB) Nr. 852/2004 ir reglamentą (EB) Nr. 853/2004 bei pateikti atitinkamos apskrities ar miesto VMVT:

18.1. subjekto vadovo (jo įgalioto asmens) pasirašytą laisvos formos prašymą suteikti veterinarinį patvirtinimą atitinkamai veiklai;

18.2. techninį projektą su technologiniais sprendimais, gamybinio proceso aprašymą, nurodant projektinį pajėgumą, skerdyklose – numatomą paskersti gyvūnų skaičių per laiko vienetą (valandą), personalo skaičių, pamainų skaičių.“;

1.2.5. išdėstau 20 punktą taip:

20. Subjektas apskrities ar miesto VMVT patikrinimui turi būti parengęs:

20.1. vandens tiekimo (su nurodytais vandens naudojimo taškais) ir panaudoto vandens (nuotekų) šalinimo sistemos planą ir aprašymą;

20.2. šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo aprašymą;

20.3. procedūrų, paremtų RVASVT principais, aprašymą;

20.4. geros higienos praktikos laikymosi subjekte aprašymą.“;

1.2.6. išbraukiu 22 punkte žodžius „bei juridinio asmens registravimo pažymėjimo ar fizinio asmens verslo liudijimo kopiją“;

1.2.7. išdėstau 23 punktą taip:

23. Apskrities, miesto ar rajono VMVT per 7 darbo dienas nuo prašymo dėl registravimo pateikimo turi patikrinti subjekto atitikimą nustatytus reikalavimus. Subjektas patikrinimui turi būti pasirengęs ir turi pateikti:

23.1. patalpų išdėstymo planą;

23.2. geros higienos praktikos laikymosi subjekte aprašymą;

23.3. temperatūros registravimo ir kontrolės aprašymą.“

 

 

DIREKTORIAUS PAVADUOTOJAS

NEGYVŪNINIO MAISTO KLAUSIMAMS,

PAVADUOJANTIS DIREKTORIŲ                                                      ZENONAS STANEVIČIUS