MUITINĖS DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS GENERALINIS DIREKTORIUS

 

Į S A K Y M A S

DĖL MUITINĖS DEPARTAMENTO GENERALINIO DIREKTORIAUS 2004 M. GEGUŽĖS 17 D. ĮSAKYMO NR. 1B-517 „DĖL GREITAI GENDANČIŲ PREKIŲ SĄRAŠO PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2006 m. rugpjūčio 28 d. Nr. 1B-544

Vilnius

 

Pakeičiu Greitai gendančių prekių sąrašą, patvirtintą Muitinės departamento generalinio direktoriaus 2004 m. gegužės 17 d. įsakymu Nr. 1B-517 „Dėl Greitai gendančių prekių sąrašo patvirtinimo“ (Žin., 2004, Nr. 82-2975), ir išdėstau jį nauja pridedama redakcija.

 

 

 

GENERALINIS DIREKTORIUS                                                                 RIMUTIS KLEVEČKA


PATVIRTINTA

Muitinės departamento generalinio

direktoriaus

2004 m. gegužės 17 d. įsakymu Nr. 1B-517

(Muitinės departamento generalinio

direktoriaus

2006 m. rugpjūčio 28 d. įsakymo Nr. 1B-544

redakcija)

 

GREITAI GENDANČIŲ PREKIŲ SĄRAŠAS**

 

Eil. Nr.

Prekės kodas*

Prekės aprašymas

1.

0101–0106

Gyvi gyvūnai

2.

0201

Galvijiena, šviežia arba atšaldyta

3.

0203

Kiauliena, šviežia, atšaldyta arba sušaldyta

4.

0204

Aviena arba ožkiena, šviežia, atšaldyta arba sušaldyta

5.

0205 00

Arkliena, asilų, mulų arba arklėnų mėsa, šviežia, atšaldyta arba sušaldyta

6.

0206

Galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos, asilų, mulų arba arklėnų valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba sušaldyti

7.

0207

Naminių paukščių, nurodytų 0105 pozicijoje, mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba sušaldyti

8.

0208

Kita mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba sušaldyti

9.

ex 0209 00

Kiauliniai riebalai be liesos mėsos ir naminių paukščių taukai, nelydyti ar kitu būdu neekstrahuoti, švieži, atšaldyti arba sušaldyti

10.

0301

Gyvos žuvys

11.

0302

Šviežios arba atšaldytos žuvys, išskyrus žuvų filė ir kitą žuvų mėsą, klasifikuojamą 0304 pozicijoje

12.

0304

Žuvų filė ir kita žuvų mėsa (malta arba nemalta), šviežia, atšaldyta arba sušaldyta

13.

ex 0306

Vėžiagyviai, su kiautais arba be kiautų, gyvi, švieži, atšaldyti arba sušaldyti

14.

ex 0307

Moliuskai, su geldelėmis arba be geldelių, gyvi, švieži, atšaldyti, sušaldyti; kiti vandens bestuburiai, išskyrus vėžiagyvius ir moliuskus, gyvi, švieži, atšaldyti arba sušaldyti

15.

0401

Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių

16.

0402

Pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių

17.

0403

Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos

18.

0404

Išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių; produktai iš natūralių pieno sudedamųjų dalių, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, nenurodyti kitoje vietoje

19.

ex 0405

Sviestas ir kiti pieno riebalai ir aliejai

20.

0406

Sūriai ir varškė

21.

0602 90 10

Grybiena

22

ex 0603

Puokštėms ir kitiems dekoratyviniams tikslams skintos gėlės ir gėlių žiedpumpuriai, gyvos

23.

0702 00 00

Pomidorai, švieži arba atšaldyti

24.

0705

Salotos (Lactuca sativa) ir trūkažolės (cikorijos) (Cichorium spp.), šviežios arba atšaldytos

25.

0707 00

Agurkai ir dygliuotieji agurkai (kornišonai), švieži arba atšaldyti

26.

0709

Kitos daržovės, šviežios arba atšaldytos

27.

ex 0803 00

Bananai, įskaitant tikruosius bananus (plantains), švieži

28.

0804

Datulės, figos, ananasai, avokadai, gvajavos, mangai ir garcinijos, švieži

29.

ex 0806

Vynuogės, šviežios

30.

0808

Obuoliai, kriaušės ir svarainiai, švieži

31.

0809

Abrikosai, vyšnios, persikai (įskaitant nektarinus (nectarines), slyvos ir dygiųjų slyvų vaisiai, švieži

32.

0810

Kiti vaisiai, švieži

33.

1601 00

Dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo; maisto produktai, daugiausia pagaminti iš šių produktų

34.

ex 1602

Kiti gaminiai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo

35.

1901 20 00

Mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 1905 pozicijoje, gamybai

36.

1902 20

Įdaryti tešlos gaminiai, virti arba nevirti, paruošti arba neparuošti kitu būdu

37.

1905 90 30

Duona ir pyragas, į kuriuos nepridėta medaus, kiaušinių, sūrio arba vaisių, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne daugiau kaip 5 % sausosios medžiagos masės, o riebalai – ne daugiau kaip 5 % sausosios medžiagos masės

38.

2009

Nefermentuotos vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys, į kurias nepridėta alkoholio ir kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių

39.

2102 10

Aktyviosios mielės

40.

2105 00

Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos

41.

9508 10 00

Keliaujantys cirkai ir keliaujantys žvėrynai

 

* Prekių kodai pateikti pagal Kombinuotosios nomenklatūros versiją, patvirtintą 2005 m. spalio 27 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 1719/2005, iš dalies pakeičiančiu Tarybos reglamento (EEB) Nr. 2658/87 dėl tarifų ir statistinės nomenklatūros bei dėl Bendrojo muitų tarifo I priedą.

** Greitai gendančių prekių sąrašas sudarytas remiantis 1970 m. rugsėjo 1 d. Jungtinių Tautų Organizacijos Susitarimu dėl greitai gendančių maisto produktų tarptautinio gabenimo ir tokiam gabenimui naudojamų specialių transporto priemonių (ATR) (Žin., 2000, Nr. 68-2047).

PASTABA. Transporto priemonės krovinys laikomas greitai gendančiu, jeigu šiame sąraše nurodytos prekės sudaro ne mažiau kaip 30 procentų transporto priemonės krovinio masės.

______________