LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS

 

Į S A K Y M A S

DĖL VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS 2000 M. RUGPJŪČIO 24 D. ĮSAKYMO NR. 220 „DĖL PIENO SUPIRKĖJŲ ATESTAVIMO IR KVALIFIKACIJOS PAŽYMĖJIMŲ IŠDAVIMO TVARKOS“ PAKEITIMO

 

2006 m. kovo 17 d. Nr. B1-210

Vilnius

 

Įgyvendindamas žemės ūkio ministro 2001 m. gegužės 9 d. įsakymą Nr. 146 „Dėl naujos Pieno supirkimo taisyklių redakcijos patvirtinimo“ (Žin., 2001, Nr. 40-1406; 2002, Nr. 49-1920; 2003, Nr. 60-2739; 2005, Nr. 135-4868),

keičiu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2000 m. rugpjūčio 24 d. įsakymą Nr. 220 „Dėl pieno supirkėjų atestavimo ir kvalifikacijos pažymėjimų išdavimo tvarkos“ (Žin., 2000, Nr. 72-2250) (toliau – Įsakymas):

1. Įsakymo:

1.1. 1.3 punktą išdėstau taip:

1.3. Teisės aktų sąrašas pieno supirkėjų kvalifikacijai įvertinti (pridedama).“;

1.2. 3 punktą išdėstau taip:

3. Pavedu įsakymo vykdymo kontrolę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Vidaus audito skyriui.“.

2. Įsakymu patvirtintą Teisės aktų sąrašą pieno supirkėjų kvalifikacijai įvertinti išdėstau nauja redakcija (pridedama).

3. Įsakymu patvirtintos Pieno supirkėjų atestavimo ir kvalifikacijos pažymėjimų išdavimo tvarkos:

3.1. 4.2.1 punktą ir jį išdėstau taip:

4.2.1. dokumento kopija apie pareiškėjo išsilavinimą arba pažyma, kad trejų metų laikotarpyje išklausė Žemės ūkio ministerijos patvirtintas pieno supirkimo ir mėginių atrinkimo mokymo ar kvalifikacijos kėlimo programas tam darbui įgaliotose įstaigose;“;

3.2. 9 punktą ir jį išdėstau taip:

9. Kvalifikacijos pažymėjimas galioja trejus metus nuo išdavimo dienos. Pasibaigus galiojimo terminui naujas pažymėjimas išduodamas pateikus kvalifikacijos kėlimą įrodantį dokumentą ir išlaikius kvalifikacinį egzaminą.“;

3.3. 18.2 punktą ir jį išdėstau taip:

18.2. nustatyti atvejai, kad pieno mėginiai falsifikuojami, superkamas netinkamas maistui pienas, be veterinarijos pažymėjimų arba neturinčių karvių asmenų vardu.“.

 

 

DIREKTORIUS                                                                                  KAZIMIERAS LUKAUSKAS


 

PATVIRTINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

direktoriaus

2000 m. rugpjūčio 24 d. įsakymu Nr. 220

(Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

direktoriaus

2006 m. kovo 17 d. įsakymo Nr. B1-210

redakcija)

 

TEISĖS AKTŲ SĄRAŠAS PIENO SUPIRKĖJŲ KVALIFIKACIJAI ĮVERTINTI

 

Pieno supirkėjas turi išmanyti:

2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 853/2004, nustatančio konkrečius gyvūninės kilmės maisto produktų higienos reikalavimus, reikalavimus;

2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 852/2004 dėl maisto produktų higienos reikalavimus;

Pieno supirkimo taisykles, patvirtintas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2001 m. gegužės 9 d. įsakymu Nr. 146 (Žin., 2001, Nr. 40-1406; 2005, Nr. 135-4868);

Pieno pristatymo į stacionarų pieno supirkimo punktą tvarkos aprašymą, patvirtintą Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2004 m. balandžio 30 d. įsakymu Nr. B1-412 (Žin., 2004, Nr. 76-2647);

Pieno supirkimo tvarkos reikalavimus, patvirtintus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2003 m. birželio 27 d. įsakymu Nr. B1-582 (Žin., 2003, Nr. 82-3773);

Žalio pieno kiekio perskaičiavimo pagal bazinius sudėties rodiklius (riebumą ir baltymingumą) į bazinį pieno kiekį metodiką, patvirtintą Žemės ir miškų ūkio ministerijos 1998 m. vasario 12 d. įsakymu Nr. 67 „Dėl 1997 11 03 įsakymo Nr. 637 papildymo ir Žalio pieno kiekio perskaičiavimo pagal bazinius sudėties rodiklius (riebumą ir baltymingumą) metodikos patvirtinimo“ (Žin., 1998, Nr. 18-440);

Žalio pieno pirminių kokybės rodiklių įvertinimo instrukciją, patvirtintą žemės ūkio ministro 1999 m. birželio 29 d. įsakymu Nr. 287 „Dėl Žalio pieno pirminių kokybės rodiklių įvertinimo instrukcijos patvirtinimo“ (Žin., 1999, Nr. 60-1963).

Be to, pieno supirkėjas turi žinoti:

pieno fizinę ir cheminę sudėtį;

pieno ydas;

pieno mikroflorą;

aplinkos ir darbo saugos reikalavimus superkant pieną.

_________________