LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS

 

Į S A K Y M A S

DĖL MINIMALAUS MAISTO PRODUKTŲ RINKINIO STRUKTŪROS PATVIRTINIMO

 

2006 m. kovo 8 d. Nr. V-157

Vilnius

 

Įgyvendindamas Valstybinės maisto ir mitybos strategijos įgyvendinimo priemonių 2003-2010 metų plano, patvirtinto Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2003 m. spalio 23 d. nutarimu Nr. 1325 (Žin., 2003, Nr. 101-4556), 10.1 priemonę:

1. Tvirtinu Minimalaus maisto produktų rinkinio struktūrą (pridedama).

2. Pavedu ministerijos sekretoriui pagal administravimo sritį šio įsakymo vykdymo kontrolę.

 

 

 

SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS                                                        ŽILVINAS PADAIGA

 

PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos

ministro 2006 m. kovo 6 d. įsakymu Nr. V-157

 

MINIMALAUS MAISTO PRODUKTŲ RINKINIO STRUKTŪRA

 

Eil. Nr.

Produkto pavadinimas

Suvartojimas per metus, kg (apskaičiuota 1 gyventojui)

1.

Grūdų produktai

140,94

1.1.

Ruginė duona

54,86

1.2.

Batonai, pynutės

63,50

1.3.

Kvietiniai miltai

16,78

1.4.

Makaronai

5,80

2.

Kruopos ir ankštinės kultūros

10,96

2.1.

Ryžiai

1,75

2.2.

Kitos kruopos

7,61

2.3.

Ankštinės kultūros

1,60

3.

Bulvės

130,94

4.

Daržovės

65,16

4.1.

Kopūstai

29,18

4.2.

Pomidorai

1,69

4.3.

Morkos, burokėliai ir kt.

21,71

4.4.

Švieži agurkai

3,68

4.5.

Svogūnai

4,83

4.6.

Lapinės daržovės

3,49

4.7.

Moliūginės daržovės

0,58

5.

Vaisiai ir uogos

12,34

5.1.

Obuoliai

12,18

5.2.

Džiovinti vaisiai, uogos

0,16

6.

Mėsa ir mėsos produktai

35,10

6.1.

Jautiena

11,31

6.2.

Kiauliena

6,01

6.3.

Vištiena

7,42

6.4.

Virtos dešros

0,48

6.5.

Riebalai

4,45

6.6.

Subproduktai

5,43

7.

Pienas ir pieno produktai

280,95

7.1.

Pienas

129,11

7.2.

Sviestas

1,63

7.3.

Varškė

15,52

7.4.

Grietinė

2,63

7.5.

Fermentinis sūris

2,20

7.6.

Kiti pieno produktai

129,86

8.

Kiaušiniai (vnt.)

176,16

9.

Žuvis ir žuvies produktai

13,95

9.1.

Šviežia ir šaldyta žuvis

11,86

9.2.

Sūdyta žuvis, silkė

2,09

10.

Cukrus ir konditerijos produktai

16,69

10.1.

Cukrus

13,06

10.2.

Saldainiai, chalva

1,13

10.3.

Uogienė, džemas

2,50

11.

Margarinas

1,40

12.

Aliejus

2,98

______________