Suvestinė redakcija nuo 2024-01-01
Įsakymas paskelbtas: Žin. 2006, Nr. 30-1053, i. k. 1062250ISAK000V-157
LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS
Į S A K Y M A S
DĖL MINIMALAUS MAISTO PRODUKTŲ RINKINIO STRUKTŪROS PATVIRTINIMO
2006 m. kovo 8 d. Nr. V-157
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos maisto įstatymo 9 straipsnio 2 dalies 3 punkto ir Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo 3 straipsnio 1 punkto nuostatomis:
Preambulės pakeitimai:
Nr. V-372, 2022-02-22, paskelbta TAR 2022-02-22, i. k. 2022-03271
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2006 m. kovo 8 d. įsakymu Nr. V-157
(Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2022 m. vasario 22 d. įsakymo Nr. V-372
redakcija)
Minimalaus maisto produktų rinkinio struktūra
Eil. Nr. |
Maisto produkto pavadinimas |
Suvartojimas kg/metus (apskaičiuota 1 gyventojui) |
1. |
Grūdų produktai |
107,68 |
1.1. |
Ruginė duona |
51,10 |
1.2. |
Kvietinė duona |
25,55 |
1.3. |
Kvietiniai miltai |
14,60 |
1.4. |
Makaronai |
10,95 |
1.5. |
Bandelės, džiūvėsiai, sausainiai |
5,48 |
2. |
Kruopos ir ankštinės kultūros |
19,35 |
2.1. |
Ryžiai |
4,38 |
2.2. |
Avižiniai dribsniai |
3,65 |
2.3. |
Kitos kruopos |
7,67 |
2.4. |
Ankštiniai |
3,65 |
3. |
Bulvės |
36,50 |
4. |
Daržovės |
100,38 |
4.1. |
Kopūstai |
30,30 |
4.2. |
Šakninės daržovės (morkos, burokėliai ir kt.) |
32,12 |
4.3. |
Pomidorai |
9,13 |
4.4. |
Švieži agurkai |
10,95 |
4.5. |
Svogūninės daržovės (svogūnai, česnakai) |
9,13 |
4.6. |
Lapinės daržovės |
8,76 |
5. |
Vaisiai ir uogos |
43,80 |
5.1. |
Obuoliai |
25,55 |
5.2. |
Bananai |
9,13 |
5.3. |
Apelsinai |
3,65 |
5.4. |
Kriaušės |
3,65 |
5.5. |
Džiovinti vaisiai, uogos |
1,83 |
6. |
Riešutai |
7,30 |
7. |
Mėsa ir mėsos produktai |
51,83 |
7.1. |
Raudona mėsa (jautiena, kiauliena ir kt.) |
21,90 |
7.2. |
Paukštiena (vištiena, kalakutiena ir kt.) |
25,55 |
7.3. |
Virtos dešros |
0,73 |
7.4. |
Subproduktai |
3,65 |
8. |
Žuvis ir žuvies produktai |
14,60 |
8.1. |
Šviežia ar šaldyta liesa žuvis |
6,57 |
8.2. |
Šviežia ar šaldyta riebi žuvis (lašiša, upėtakis, skumbrė, silkė) |
8,03 |
9. |
Kiaušiniai (vnt.) |
259,15 (vnt.) |
10. |
Pienas ir pieno produktai |
104,39 |
10.1. |
Pienas 2,5 % rieb. |
43,80 |
10.2. |
Varškė 9 % rieb. |
10,95 |
10.3. |
Grietinė 30 % rieb. |
3,65 |
10.4. |
Sūris, ne mažesnio nei 40 % rieb. |
2,19 |
10.5. |
Kiti pieno produktai |
43,80 |
11. |
Riebalai |
6,21 |
11.1. |
Aliejus (rapsų, alyvuogių ir kt.) |
4,38 |
11.2. |
Gyvūniniai riebalai (sviestas) |
1,83 |
12. |
Cukrus ir konditerijos produktai |
5,11 |
12.1. |
Cukrus |
1,83 |
12.2. |
Saldainiai, šokoladas |
1,46 |
12.3. |
Uogienė, džemas, medus |
1,83 |
Priedo pakeitimai:
Nr. V-372, 2022-02-22, paskelbta TAR 2022-02-22, i. k. 2022-03271
Pakeitimai:
1.
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Įsakymas
Nr. V-372, 2022-02-22, paskelbta TAR 2022-02-22, i. k. 2022-03271
Dėl Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2006 m. kovo 8 d. įsakymo Nr. V-157 „Dėl Minimalaus maisto produktų rinkinio struktūros patvirtinimo“ pakeitimo