Suvestinė redakcija nuo 2022-07-01 iki 2024-02-14
Įsakymas paskelbtas: Žin. 2006, Nr. 8-312, i. k. 105110MISAK00B1-738
Nauja redakcija nuo 2020-03-03:
Nr. B1-149, 2020-02-27, paskelbta TAR 2020-03-02, i. k. 2020-04521
VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS
DIREKTORIUS
ĮSAKYMAS
DĖL GYVŪNINIO MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ PATVIRTINIMO IR REGISTRAVIMO TVARKOS APRAŠO PATVIRTINIMO
2005 m. gruodžio 30 d. Nr. B1-738
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymo 6 straipsnio 3 dalimi, įgyvendindamas Lietuvos Respublikos maisto įstatymo 41 ir 42 straipsnių ir 2017 m. kovo 15 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (ES) Nr. 2017/625 dėl oficialios kontrolės ir kitos oficialios veiklos, kuri vykdoma siekiant užtikrinti maisto ir pašarų srities teisės aktų bei gyvūnų sveikatos ir gerovės, augalų sveikatos ir augalų apsaugos produktų taisyklių taikymą, kuriuo iš dalies keičiami Europos Parlamento ir Tarybos reglamentai (EB) Nr. 999/ 2001, (EB) Nr. 396/2005, (EB) Nr. 1069/2009, (EB) Nr. 1107/2009, (ES) Nr. 1151/2012, (ES) Nr. 652/ 2014, (ES) 2016/429 ir (ES) 2016/2031, Tarybos reglamentai (EB) Nr. 1/2005 ir (EB) Nr. 1099/2009 bei Tarybos direktyvos 98/58/EB, 1999/74/EB, 2007/43/EB, 2008/119/EB ir 2008/120/EB, ir kuriuo panaikinami Europos Parlamento ir Tarybos reglamentai (EB) Nr. 854/2004 ir (EB) Nr. 882/2004, Tarybos direktyvos 89/608/EEB, 89/662/EEB, 90/425/EEB, 91/496/EEB, 96/23/EB, 96/93/EB ir 97/78/ EB bei Tarybos sprendimas 92/438/EEB (Oficialios kontrolės reglamentas) (OL 2017 L 95, p. 1), 148 straipsnio reikalavimus, atsižvelgdamas į Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2010 m. gruodžio 8 d. nutarimą Nr. 1743 „Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos administracijos struktūros patvirtinimo“ ir siekdamas užtikrinti vienodą gyvūninio maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo, patvirtinimo panaikinimo, registravimo ir registravimo panaikinimo tvarką:
1. Tvirtinu pridedamą Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašą.
2. Pavedu:
2.1. įsakymo vykdymą Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos teritoriniams departamentams ir Veterinarijos sanitarijos skyriui;
PATVIRTINTA
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2005 m. gruodžio 30 d. įsakymu
Nr. B1-738
(Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2020 m. vasario 27 d.
įsakymo Nr. B1-149 redakcija)
GYVŪNINIO MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ PATVIRTINIMO IR REGISTRAVIMO TVARKOS APRAŠAS
I SKYRIUS
BENDROSIOS NUOSTATOS
1. Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašas (toliau – Tvarkos aprašas) nustato gyvūninio maisto tvarkymo subjektų (toliau – subjektas) patvirtinimo, atsisakymo suteikti patvirtinimą, laikinojo patvirtinimo, patvirtinimo ir laikinojo patvirtinimo panaikinimo, registravimo, atsisakymo registruoti, registravimo galiojimo sustabdymo, registravimo galiojimo sustabdymo panaikinimo ir registravimo panaikinimo tvarką.
3. Gyvūninio maisto tvarkymo subjekto registravimu (toliau – registravimas) laikomas teisės vykdyti gyvūninio maisto tvarkymo veiklą suteikimas gyvūninio maisto tvarkymo subjektui, suteikiant atpažinimo numerį.
4. Gyvūninio maisto tvarkymo subjekto patvirtinimu (toliau – patvirtinimas) laikomas teisės vykdyti gyvūninio maisto tvarkymo veiklą suteikimas gyvūninio maisto tvarkymo subjektui, suteikiant patvirtinimo numerį.
5. Tvarkos apraše vartojamos sąvokos atitinka sąvokas, vartojamas 2002 m. sausio 28 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamente (EB) Nr. 178/2002, nustatančiame maistui skirtų teisės aktų bendruosius principus ir reikalavimus, įsteigiančiame Europos maisto saugos tarnybą ir nustatančiame su maisto saugos klausimais susijusias procedūras, 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamente (EB) Nr. 852/2004 dėl maisto produktų higienos (OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 34 tomas, p. 319) (toliau – Reglamentas (EB) Nr. 852/2004), 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamente (EB) Nr. 853/2004, nustatančiame konkrečius gyvūninės kilmės maisto produktų higienos reikalavimus (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 45 tomas, p. 14) (toliau – Reglamentas (EB) Nr. 853/2004), ir 2019 m. kovo 15 d. Komisijos įgyvendinimo reglamente (ES) 2019/627, kuriuo pagal Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą (ES) 2017/625 nustatoma vienoda žmonėms vartoti skirtų gyvūninių produktų oficialios kontrolės praktinė tvarka ir dėl oficialios kontrolės iš dalies keičiamas Komisijos reglamentas (EB) Nr. 2074/2005 (OL 2019 L 131, p. 51), Lietuvos Respublikos maisto įstatyme ir kituose teisės aktuose.
6. Subjektui patvirtinimas ar laikinasis patvirtinimas yra suteikiamas ir panaikinamas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (toliau – VMVT) direktoriaus, o pieno supirkimo punktui – Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos administracijos struktūros, patvirtintos Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2010 m. gruodžio 8 d. nutarimu Nr. 1743 „Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos administracijos struktūros patvirtinimo“, 35–44 punktuose nurodytų VMVT teritorinių departamentų (toliau – VMVT departamentai) vadovų įsakymu pagal Tvarkos aprašo II ir IV skyrių reikalavimus. Subjekto duomenų keitimas ar papildymas įforminamas VMVT direktoriaus, o pieno supirkimo punkto – VMVT departamento vadovo įsakymu. Patvirtinimas privalomas subjektams, tvarkantiems Reglamento (EB) Nr. 853/2004 I priedo 8.1 papunktyje nurodytus gyvūninius produktus, ir subjektams, vykdantiems veiklą, nurodytą Tvarkos aprašo 7 priede.
7. Jeigu subjektas atitinkamam VMVT departamentui pateikia tinkamai užpildytus dokumentus, nurodytus Tvarkos aprašo 17 punkte, ir jeigu jo vykdoma veikla atitinka Reglamento (EB) Nr. 852/2004 ir Reglamento (EB) Nr. 853/2004 reikalavimus, ir subjekto patikrinimo metu nustatoma, kad subjektas atitinka teisės aktų reikalavimus, VMVT departamentas teikia VMVT teikimą „Dėl gyvūninio maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo“, kurio forma nurodyta Tvarkos aprašo 1 priede.
8. Jeigu subjekto patikrinimo metu nustatoma, kad subjekto infrastruktūra ir įranga atitinka pagrindinių maistą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus, tačiau subjektas negali įrodyti, kad bus laikomasi kitų Reglamente (EB) Nr. 852/2004 ir Reglamente (EB) Nr. 853/2004 nustatytų reikalavimų, VMVT departamentas VMVT teikia teikimą „Dėl gyvūninio maisto tvarkymo subjekto laikinojo patvirtinimo“, kurio forma nurodyta Tvarkos aprašo 1 priede. Subjektui suteiktas laikinasis patvirtinimas galioja ne ilgiau kaip 6 (šešis) mėnesius. Žuvų perdirbimo laivams ir laivams šaldytuvams, plaukiojantiems su Lietuvos Respublikos vėliava, suteiktas laikinasis patvirtinimas galioja ne ilgiau kaip 12 (dvylika) mėnesių.
9. Ne vėliau kaip per 3 (tris) mėnesius nuo laikinojo patvirtinimo suteikimo patikrinęs subjektą ir nustatęs, kad jis atitinka Tvarkos aprašo 7 punkto reikalavimus, VMVT departamentas teikia VMVT teikimą „Dėl gyvūninio maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo“.
10. Jeigu Tvarkos aprašo 9 punkte nurodyto patikrinimo metu nustatoma, kad laikinąjį patvirtinimą turintis subjektas padarė akivaizdžią pažangą, tačiau vis dar neatitinka ar negali įrodyti, kad bus laikomasi kitų Reglamente (EB) Nr. 852/2004 ir Reglamente (EB) Nr. 853/2004 nustatytų reikalavimų, laikinasis patvirtinimas paliekamas galioti iki jo galiojimo pabaigos.
11. Kiekvienam patvirtintam subjektui, įskaitant ir tuos, kurie buvo patvirtinti laikinai, VMVT suteikia patvirtinimo numerį, kurį sudaro 4 skaičių derinys: pirmieji du skaičiai reiškia administracinės teritorijos kodą, nurodytą Tvarkos aprašo 6 priede, likę du skaičiai nuo administracinės teritorijos kodo atskiriami brūkšneliu ir suteikiami eilės tvarka nuo 01 iki 99 (pvz., Anykščių r. sav. esančio subjekto veterinarinio patvirtinimo numeris būtų 34-01, kito subjekto 34-02 ir t. t.). Pieno supirkimo punktui VMVT departamentas suteikia patvirtinimo numerį, kurį sudaro 5 skaičių derinys: pirmieji du skaičiai reiškia administracinės teritorijos kodą, likę trys skaičiai nuo administracinės teritorijos kodo atskiriami brūkšneliu ir suteikiami eilės tvarka nuo 001 iki 999. Prie subjektų, kurių pagrindinė veiklos sritis – pienas, patvirtinimo numerio turi būti nurodyta raidė P. To paties subjekto skirtingu adresu esančioms gamybos patalpoms suteikiamas atskiras patvirtinimas ir patvirtinimo numeris, išskyrus atvejus, kai gamybinės patalpos (pastatai) yra toje pačioje subjektui priklausančioje uždaroje teritorijoje.
12. Subjektas registruojamas, jo registravimas sustabdomas ar panaikinamas VMVT departamento vadovo įsakymu pagal Tvarkos aprašo III ir IV skyrių reikalavimus. Registravimas privalomas subjektams, vykdantiems veiklą, nurodytą Tvarkos aprašo 8 priede.
13. Kiekvienam registruotam subjektui VMVT departamentas suteikia atpažinimo numerį, kurį sudaro 5 skaičių derinys: pirmieji du skaičiai reiškia administracinės teritorijos kodą, nurodytą Tvarkos aprašo 6 priede, likę trys skaičiai atskiriami brūkšneliu ir suteikiami eilės tvarka nuo 001 iki 999 (pvz., Anykščių r. sav. esančio subjekto atpažinimo numeris būtų 34-001, kito subjekto 34-002 ir t. t.).
14. Subjektai patvirtinami ir registruojami neterminuotam laikui. Subjektas patvirtinamas ne vėliau kaip per 7 (septynias) darbo dienas nuo VMVT departamento teikimo „Dėl gyvūninio maisto tvarkymo subjekto laikinojo patvirtinimo / patvirtinimo“ gavimo dienos.
15. VMVT departamentas patvirtintus ir registruotus subjektus įtraukia į Gyvūninio maisto kontrolės informacinę sistemą (toliau – GMKIS). VMVT patvirtintus subjektus, o VMVT departamentas patvirtintus pieno supirkimo punktus įtraukia į Patvirtintų ir registruotų gyvūninio maisto tvarkymo subjektų registrą (toliau – Registras). Registre ir GMKIS subjektų veiklos nurodomos, remiantis Tvarkos aprašo 5 priedu.
II SKYRIUS
REIKALAVIMAI PATVIRTINIMUI
17. Subjektas, siekiantis patvirtinimo, turi atitikti Reglamento (EB) Nr. 852/2004 ir Reglamento (EB) Nr. 853/2004 reikalavimus ir pateikti atitinkamam VMVT departamentui tiesiogiai, paštu, elektroninėmis priemonėmis arba elektroninėmis priemonėmis per kontaktinį centrą:
17.1. subjekto vadovo (jo įgalioto asmens) pasirašytą Tvarkos aprašo 3 priede nurodytos formos prašymą „Dėl gyvūninio maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo“;
18. VMVT departamentas per 3 (tris) darbo dienas nuo prašymo suteikti patvirtinimą gavimo dienos informuoja subjektą, kad prašymas yra gautas, nurodant prašymo gavimo datą, terminą, per kurį dokumentai turi būti išnagrinėti, galimas subjekto teisių gynimo priemones, kuriomis galima naudotis, jeigu kiltų ginčų dėl patvirtinimo, ir apie tai, kad atsakymo dėl patvirtinimo nepateikimas per teisės aktų nustatytą terminą nelaikomas patvirtinimu.
19. VMVT departamentas, gavęs subjekto prašymą suteikti patvirtinimą ir kitus dokumentus, reikalingus patvirtinimui gauti, ne vėliau kaip per 5 (penkias) darbo dienas įvertina pateiktus dokumentus. Jei pateikti ne visi reikiami dokumentai ar jie neteisingai įforminti, VMVT departamentas apie tai raštu arba elektroninėmis priemonėmis informuoja subjektą, nurodydamas trūkstamus dokumentus ir informaciją.
20. Subjektas VMVT departamentui jo patikrinimo metu turi pateikti parengtus:
20.1. vandens tiekimo (su nurodytais vandens naudojimo taškais) ir panaudoto vandens (nuotekų) šalinimo sistemos planą ir aprašymą;
20.3. procedūrų, paremtų rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų (toliau – RVASVT) sistemos principais, aprašymą;
21. VMVT departamentas ne vėliau kaip per 10 (dešimt) darbo dienų nuo visų tinkamai įformintų dokumentų gavimo dienos:
21.1. patikrina ir įvertina subjekto atitiktį teisės aktų reikalavimams ir Tvarkos aprašo 20 punkte nurodytus dokumentus, surašo atitinkamą gyvūninio maisto tvarkymo subjekto patikrinimo aktą ir ne vėliau kaip per 3 (tris) darbo dienas nuo subjekto patikrinimo:
21.1.1. teikia VMVT teikimą „Dėl gyvūninio maisto tvarkymo subjekto laikinojo patvirtinimo / patvirtinimo“ (Tvarkos aprašo 1 priedas), arba
22. VMVT departamentas neteikia subjekto patvirtinimui, jei:
22.1. subjektas jo veiklos patikrinimo metu nepateikia Tvarkos aprašo 20 punkte nurodytų dokumentų ar pateikia suklastotus, ne iki galo arba netinkamai įformintus dokumentus ir neištaiso VMVT nurodytų trūkumų,
III SKYRIUS
REIKALAVIMAI REGISTRAVIMUI
23. Subjektas, siekiantis įgyti teisę vykdyti gyvūninio maisto tvarkymo veiklą, nurodytą Tvarkos aprašo 8 priede, turi atitikti teisės aktų, reglamentuojančių atitinkamą registruojamo subjekto maisto tvarkymo veiklą, reikalavimus ir pateikti atitinkamam VMVT departamentui tiesiogiai, paštu, elektroninėmis priemonėmis arba elektroninėmis priemonėmis per kontaktinį centrą Tvarkos aprašo 4 priede nustatytos formos prašymą dėl gyvūninio maisto tvarkymo subjekto registravimo, ir patikrinimo metu – parengtus maisto tvarkymo vietos (patalpų) projektą (planą) su įrenginių išdėstymu, maisto tvarkymo proceso aprašymą, nurodant projektines gamybos apimtis ir darbuotojų skaičių, geros higienos praktikos laikymosi subjekte aprašymą, temperatūros registravimo ir kontrolės aprašymą ir dokumentą, patvirtinantį teisę naudotis maisto tvarkymo vieta, įskaitant maisto tvarkymui naudojamas transporto priemones.
24. VMVT departamentas per 3 (tris) darbo dienas nuo prašymo registruoti subjektą gavimo dienos informuoja subjektą, kad prašymas yra gautas, nurodant prašymo gavimo datą, terminą, per kurį dokumentai turi būti išnagrinėti, galimas subjekto teisių gynimo priemones, kuriomis galima naudotis, jeigu kiltų ginčų dėl registravimo, ir apie tai, kad atsakymo dėl registravimo nepateikimas per teisės aktų nustatytą terminą nelaikomas registravimu.
25. VMVT departamentas ne vėliau kaip per 10 (dešimt) darbo dienų nuo prašymo dėl registravimo gavimo dienos įvertina subjekto prašymą ir kitus Tvarkos aprašo 23 punkte nurodytus dokumentus, patikrina subjektą, surašo atitinkamą gyvūninio maisto tvarkymo subjekto patikrinimo aktą ir:
25.1. priima sprendimą dėl subjekto registravimo ir apie tai informuoja subjektą raštu arba elektroninėmis priemonėmis; arba
25.2. išsiunčia subjektui motyvuotą pranešimą apie atsisakymą registruoti subjektą, jame nurodydamas galimas teisių gynimo priemones, kuriomis galima naudotis, jeigu kiltų ginčų dėl registravimo;
25.3. neregistruoja subjekto, jeigu:
25.3.1. subjektas nepateikia visų Tvarkos aprašo 23 punkte nurodytų dokumentų ar pateikia suklastotus, ne iki galo arba netinkamai įformintus dokumentus ir neištaiso VMVT nurodytų trūkumų ir neatitikimų;
IV SKYRIUS
SUBJEKTO PATVIRTINIMO IR LAIKINOJO PATVIRTINIMO, REGISTRAVIMO PANAIKINIMAS IR REGISTRAVIMO GALIOJIMO SUSTABDYMAS IR REGISTRAVIMO GALIOJIMO SUSTABDYMO PANAIKINIMAS
26. Subjekto patvirtinimas, įskaitant laikinąjį patvirtinimą, ir registravimas panaikinamas ne vėliau kaip per 3 (tris) darbo dienas, kai:
26.1. subjekto vadovas ar jo įgaliotas asmuo pateikia prašymą panaikinti maisto tvarkymo subjekto patvirtinimą, įskaitant laikinąjį patvirtinimą ir registravimą;
26.2. subjektas nevykdo veiklos ilgiau negu 4 (keturis) mėnesius, o kai suteiktas laikinasis patvirtinimas, – ilgiau negu 3 (tris) mėnesius (kai tai nesusiję su subjekto gamybos patalpų rekonstravimu, atnaujinimu (modernizavimu), remontu ar darbo sezoniškumu), arba subjekto vykdyta veikla pasibaigė kitais teisės aktų nustatytais pagrindais. Kai įtariama, kad subjektas nevykdo maisto tvarkymo veiklos, tačiau Tvarkos aprašo 26.1 papunktyje nurodytas prašymas nebuvo pateiktas, VMVT atlieka patikrinimą ir, nustačiusi, kad veiklos vykdymas galbūt nutrauktas, raštu (registruotąja pašto siunta) ir (ar) elektroninių ryšių priemonėmis kreipiasi į subjektą, informuodama apie ketinimą panaikinti patvirtinimą, laikinąjį patvirtinimą, registravimo galiojimą ir nustatydama 20 (dvidešimties) darbo dienų terminą informacijai apie vykdomą maisto tvarkymo veiklą pateikti. Per šį terminą negavus informacijos apie vykdomą maisto tvarkymo veiklą, subjekto patvirtinimas ar laikinasis patvirtinimas, ar registravimo galiojimas panaikinamas. Jeigu dokumentą, kuriuo informuojama apie ketinimą panaikinti subjekto patvirtinimą, pristatantis asmuo patvirtintoje maisto tvarkymo vietoje neranda subjekto atsakingo arba įgalioto asmens, šis dokumentas įteikiamas bet kuriam kitam įteikimo vietoje esančiam subjekto darbuotojui. Jeigu šioje dalyje nustatyta tvarka įteikti dokumento nepavyksta, jis siunčiamas patvirtintos maisto tvarkymo vietos adresu ir laikomas įteiktu praėjus 10 (dešimt) dienų nuo išsiuntimo dienos;
26.3. subjektas pažeidė teisės aktų reikalavimus ir dėl to buvo priimtas VMVT sprendimas dėl subjekto veiklos uždraudimo;
26.4. nustatoma, kad subjektas buvo pateikęs tikrovės neatitinkančius ar suklastotus duomenis ir (ar) dokumentus;
27. Subjekto registravimo galiojimas sustabdomas ne ilgesniam kaip 1 (vienerių) metų laikotarpiui ir apie tai informuojamas subjektas raštu arba elektroninėmis priemonėmis:
27.1. VMVT departamento vadovo sprendimu dėl ūkio subjekto veiklos sustabdymo, kai subjektas pažeidė teisės aktų reikalavimus, dėl kurių buvo priimtas minėtas sprendimas;
28. VMVT departamentas subjekto registravimo galiojimo sustabdymą panaikina:
28.1. galiojimo sustabdymą išdavusio VMVT departamento vadovo sprendimu dėl subjekto veiklos atnaujinimo, subjektui pašalinus visus teisės aktų reikalavimų pažeidimus;
28.2. ne vėliau kaip per 3 (tris) darbo dienas jį išdavusio VMVT departamento vadovo įsakymu, pateikus subjekto vadovo ar jo įgalioto asmens prašymą dėl registravimo galiojimo sustabdymo panaikinimo, kai registravimo galiojimas buvo sustabdytas gavus maisto tvarkymo subjekto vadovo ar jo įgalioto asmens prašymą sustabdyti registravimo galiojimą arba kai sueina maisto tvarkymo subjekto vadovo ar jo įgalioto asmens prašyme nurodytas registravimo galiojimo sustabdymo terminas.
V SKYRIUS
BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS
29. Subjektai Tvarkos apraše nurodytą informaciją ir dokumentus gali pateikti:
30. Tvarkos apraše nurodytą informaciją apie dokumentų gavimą, trūkstamus duomenis ar dokumentus, patvirtinimą, laikinąjį patvirtinimą ar registravimą arba tai, kad ūkio subjektas nebus patvirtinamas ar registruojamas VMVT departamentas subjektams pateikia elektroninėmis priemonėmis, išskyrus atvejus, kai subjekto prašyme nurodytas kitas būdas, informacija pateikia subjekto pageidaujamu būdu (tiesiogiai arba per atstumą (paštu).
31. VMVT sprendimai dėl patvirtinimo, laikinojo patvirtinimo suteikimo ir panaikinimo ar VMVT departamento sprendimai dėl veterinarinio patvirtinimo, laikinojo veterinarinio patvirtinimo suteikimo ir panaikinimo, atsisakymo suteikti patvirtinimą ar laikinąjį patvirtinimą, dėl subjektų registravimo, registravimo panaikinimo ir atsisakymo registruoti subjektą gali būti skundžiami Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.
Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų
patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo
1 priedas
(Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2020 m. vasario 27 d.
įsakymo Nr. B1-149 redakcija)
(Teikimo dėl gyvūninio maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo / laikinojo patvirtinimo formos pavyzdys)
VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS
___________________________________________________
(departamento pavadinimas)
Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai
TEIKIMAS
DĖL GYVŪNINIO MAISTO TVARKYMO SUBJEKTO PATVIRTINIMO / LAIKINOJO PATVIRTINIMO
____________ Nr.___________
(data)
_____________
(vieta)
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos __________________________________________,
(departamento pavadinimas)
pagal ________________________________________________________________________
(gyvūninio maisto tvarkymo subjekto pavadinimas)
_______ m. ___________ ___ d. prašymą patikrinęs jo atitiktį teisės aktų reikalavimams ir pasirengimą gamybai, patvirtina, kad gyvūninio maisto tvarkymo subjektas (toliau – subjektas):
ÿ atitinka 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamente (EB) Nr. 852/2004 dėl maisto produktų higienos (OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 34 tomas, p. 319) ir 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamente (EB) Nr. 853/2004, nustatančiame konkrečius higienos reikalavimus gyvūninės kilmės maistui (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 45 tomas, p. 14), nurodytus infrastruktūros ir įrangos reikalavimus, ir teikia šį subjektą laikinajam patvirtinimui;
ÿ atitinka Reglamente (EB) Nr. 852/2004 ir Reglamente (EB) Nr. 853/2004 ir kituose maisto saugą ir tvarkymą reglamentuojančiuose teisės aktuose:
______________________________________________________________________________
(nurodyti teisės aktus)
______________________________________________________________________________
nustatytus reikalavimus, ir teikia šį subjektą patvirtinimui.
Informacija apie subjektą |
|||
Teikimo priežastis: |
ÿ – pradedama veikla |
ÿ – papildoma veikla |
ÿ – keičiami patvirtinimo duomenys |
Pavadinimas |
|
||
Subjekto kodas |
|
||
Maisto tvarkymo patalpų adresas |
|
||
Kontaktiniai duomenys (telefono numeris, el. pašto adresas) |
|
||
Veiklos sritis (nurodyti: bendroji veikla, mėsa, pienas, žuvininkystė, kiaušiniai, kita) |
|
||
Pagrindinė veikla (kodas) ir projektinis pajėgumas per savaitę* |
|
||
Papildomų veiklų kodai ir projektiniai pajėgumai per savaitę* |
|
||
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus įsakymo dėl subjekto laikinojo patvirtinimo data ir numeris (jei suteiktas) |
|
||
Patvirtinimo numeris (jei suteiktas) |
|
||
Kontroliuojančio Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos departamento pavadinimas |
|
PRIDEDAMA:
1. Gyvūninio maisto tvarkymo subjekto ___________ patikrinimo akto Nr. __________
(data)
kopija, ___ lap___.
2. __________ pažymos apie rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų
(data)
sistemos įvertinimą Nr. _______ kopija, ___ lap___.
Direktorius ____________________ _________________________________
(parašas) (vardas, pavardė)
*– Nurodoma: produktų – tonomis, skerdžiamų gyvūnų – vienetais, sandėlio – talpa tonomis
__________________________
Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų
patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo
2 priedas
(Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2020 m. vasario 27 d.
įsakymo Nr. B1-149 redakcija)
(Teikimo dėl gyvūninio maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo / laikinojo patvirtinimo panaikinimo formos pavyzdys)
VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS
___________________________________________________
(departamento pavadinimas)
Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai
TEIKIMAS
DĖL GYVŪNINIO MAISTO TVARKYMO SUBJEKTO PATVIRTINIMO / LAIKINOJO PATVIRTINIMO PANAIKINIMO
____________ Nr.___________
(data)
_____________
(vieta)
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ___________________________________________
(departamento pavadinimas)
prašo panaikinti:
ÿ subjekto patvirtinimą;
ÿ subjekto laikinąjį patvirtinimą;
ÿ subjekto patvirtintą veiklą.
Informacija apie subjektą |
|
Pavadinimas |
|
Subjekto kodas |
|
Maisto tvarkymo patalpų adresas |
|
Kontaktiniai duomenys (telefono numeris, el. pašto adresas) |
|
Veiklos sritis |
|
Veiklos kodas |
|
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus įsakymo dėl subjekto patvirtinimo / laikinojo patvirtinimo data ir numeris |
|
Patvirtinimo / laikinojo patvirtinimo numeris |
|
Patvirtinimo / laikinojo patvirtinimo panaikinimo priežastys (pažymėti): |
5 – pateiktas subjekto prašymas |
5 – nevykdo veiklos ilgiau kaip 4 mėnesius, o laikinojo patvirtinimo atveju ilgiau kaip 3 mėnesius ir tai nesusiję su rekonstrukcija, remontu ar sezoniškumu, arba subjekto vykdyta veikla pasibaigė kitais teisės aktų nustatytais pagrindais |
|
5 – subjektas pažeidė teisės aktų reikalavimus ir dėl to buvo priimtas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimas dėl subjekto veiklos uždraudimo |
|
5 – subjektas patvirtinimui buvo pateikęs tikrovės neatitinkančius dokumentus ir (ar) informaciją, dėl kurių subjektas negalėjo būti patvirtintas |
|
5 – neteko teisės naudotis maisto tvarkymo vieta |
Direktorius ____________________ __________________________________
(parašas) (vardas, pavardė)
______________
Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų
patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo
3 priedas
(Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2022 m. birželio 2 d.
įsakymo Nr. B1-413 redakcija)
(Prašymo patvirtinti gyvūninio maisto tvarkymo subjektą formos pavyzdys)
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ___________________________ departamentui
(teritorinio departamento pavadinimas)
PRAŠYMAS
DĖL GYVŪNINIO MAISTO TVARKYMO SUBJEKTO PATVIRTINIMO
__________________
(data)
Prašau patvirtinti __________________________________________________________________,
(gyvūninio maisto tvarkymo subjekto pavadinimas)
esantį:__________________________________________________________________________,
(maisto tvarkymo vietos adresas)
šiai (-oms) veiklai (-oms):
Veiklos kategorija |
Prašoma patvirtinti gyvūninio maisto tvarkymo veikla |
Veiklos kodas |
Žymėti ü |
|
Bendros veiklos įmonės |
Gyvūninių maisto produktų šaltasis sandėliavimas |
CS |
|
|
Gyvūninių maisto produktų pervyniojimas, perpakavimas |
RW |
|
||
Didmeninė prekyba |
WM |
|
||
Laivas šaldytuvas (transportinis laivas) |
RV |
|
||
Naminių kanopinių mėsa |
Skerdimas |
SH |
|
|
Skerdžiamų gyvūnų rūšys |
Galvijai |
B |
|
|
Avys |
O |
|
||
Ožkos |
C |
|
||
Kiaulės |
P |
|
||
Neporakanopiai (arkliniai) |
S |
|
||
Naminių kanopinių mėsos išpjaustymas |
CP |
|
||
Paukščių ir kiškinių mėsa |
Skerdimas |
SH |
|
|
Skerdžiamų gyvūnų rūšys |
Paukščiai |
A |
|
|
Kiškiniai |
L |
|
||
Paukščių ir kiškinių mėsos išpjaustymas |
CP |
|
||
Ūkyje auginamų laukinių gyvūnų mėsa |
Skerdimas |
SH |
|
|
Ūkyje auginamų laukinių gyvūnų rūšys |
Ūkiuose auginami laukiniai žinduoliai |
fG |
|
|
Stručiai |
R |
|
||
Ūkiuose auginami laukiniai paukščiai |
fA |
|
||
Ropliai |
Rp |
|
||
Ūkyje auginamų laukinių gyvūnų mėsos išpjaustymas |
CP |
|
||
Laukinių gyvūnų mėsa |
Surinkimo centras (nepriklausantis įmonei) |
CC |
|
|
Laukinių gyvūnų tvarkymas |
GHE |
|
||
Laukinių gyvūnų rūšys |
Laukiniai kiškiniai gyvūnai |
wL |
|
|
Laukiniai žinduoliai (išskyrus laukinius kanopinius) |
wG |
|
||
Laukiniai kanopiniai |
wU |
|
||
Laukiniai paukščiai |
wA |
|
||
Laukinių gyvūnų mėsos išpjaustymas |
CP |
|
||
Malta mėsa, mėsos pusgaminiai ir mechaniškai atskirta mėsa |
Maltos mėsos gamyba |
MM |
|
|
Mėsos pusgaminių gamyba |
MP |
|
||
Mechaniškai atskirtos mėsos gamyba |
MSM |
|
||
Mėsos gaminiai |
Mėsos gaminių gamyba |
PP |
|
|
Gyvi dvigeldžiai moliuskai |
Išsiuntimo centras |
DC |
|
|
Valymo centras |
PC |
|
||
Žuvininkystės produktai |
Žuvų perdirbimo laivas |
FV |
|
|
Žvejybos laivas šaldiklis |
ZV |
|
||
Šviežių žuvininkystės produktų gamyba |
FFPP |
|
||
Žuvininkystės produktų gamyba |
PP |
|
||
Didmeninė prekyba |
WM |
|
||
Aukcionas |
AH |
|
||
Pieno produktai |
Surinkimo centras |
CC |
|
|
Pieno produktų gamyba |
PP |
|
||
Pieno supirkimo punktas |
MCP |
|
||
Kiaušiniai ir kiaušinių gaminiai |
Kiaušinių pakavimas |
EPC |
|
|
Skystų kiaušinių gaminių gamyba |
LEP |
|
||
Kiaušinių produktų gamyba |
PP |
|
||
Varlių kojelių ir sraigių produktai |
Varlių kojelių, sraigių produktų gamyba |
PP |
|
|
Gyvūnų rūšys |
Varlės |
F |
|
|
Sraigės |
SN |
|
||
Perdirbti gyvūniniai riebalai ir spirgai |
Surinkimo centras |
CC |
|
|
Gyvūninių riebalų ir spirgų gamyba |
PP |
|
||
Valyti skrandžiai, pūslės ir žarnos |
Skrandžių, pūslių ir žarnų tvarkymas (valymas, sūdymas, džiovinimas, kaitinimas) |
PP |
|
|
Želatina |
Maistinės želatinos gamybai skirtų žaliavų surinkimas, rauginimas (vykdomas ne želatinos gamybos įmonėje) |
CC |
|
|
Želatinos gamyba |
PP |
|
||
Kolagenas |
Maistinio kolageno gamybai skirtų žaliavų surinkimas, rauginimas (vykdomas ne kolageno gamybos įmonėje) |
CC |
|
|
Kolageno gamyba |
PP |
|
||
Labai rafinuoti gyvūniniai produktai |
Labai rafinuotų gyvūninių produktų gamyba |
PP |
|
|
Vabzdžiai |
Vabzdžių produktų gamyba |
PP |
|
|
Medus |
Medaus tvarkymas (vykdomas ne bityne) |
PdP |
|
Patvirtinu, kad prašomas patvirtinti gyvūninio maisto tvarkymo subjektas: |
Žymėti ü |
- atitinka Europos Parlamento ir Tarybos reglamente (EB) Nr. 852/2004 dėl maisto produktų higienos ir Reglamente (EB) Nr. 853/2004, nustatančiame konkrečius higienos reikalavimus gyvūninės kilmės maistui, nurodytus infrastruktūros ir įrangos reikalavimus; |
|
- teisėtai naudojasi maisto tvarkymo vieta, įskaitant maisto tvarkymui naudojamas transporto priemones (įrodantis dokumentas bus pateiktas gyvūninio maisto tvarkymo subjekto tikrinimo metu); |
|
- parengęs ir gyvūninio maisto tvarkymo subjekto tikrinimo metu pateiks: vandens tiekimo (su nurodytais vandens naudojimo taškais) ir panaudoto vandens (nuotekų) šalinimo sistemos planą ir aprašymą; šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo aprašymą; procedūrų, paremtų rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų sistemos principais, aprašymą; geros higienos praktikos laikymosi subjekte aprašymą; |
|
- įrengęs trichinelių aptikimo mėsoje tyrimo laboratoriją ir įtrauktas į Laboratorijų, atliekančių mėsos valstybinės kontrolės tyrimus dėl trichinelių nustatymo, sąrašą, patvirtintą Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2015 m. lapkričio 30 d. įsakymu Nr. B1-1059 „Dėl Laboratorijų, atliekančių mėsos valstybinės kontrolės tyrimus dėl trichinelių nustatymo, sąrašo patvirtinimo“ (taikoma subjektams, kurių veikla: kiaulių, arklių skerdimas, laukinių gyvūnų, galinčių sirgti trichinelioze, mėsos tvarkymas); kitais atvejais, kai netinkamos aukščiau nurodytos sąlygos, subjektas įsipareigoja trichinelių aptikimo mėsoje tyrimus atlikti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos departamento paskirtoje laboratorijoje ir padengti su šiuo tyrimu susijusias išlaidas. |
|
Pridedama:
Eil. Nr. |
Priedo pavadinimas |
Žymėti ü |
1. |
Maisto tvarkymo vietos (patalpų) projektas (planas) su įrenginių išdėstymu |
|
2. |
Gamybinio proceso aprašymas su nurodomu projektiniu pajėgumu (skerdyklose – numatomu paskersti gyvūnų skaičiumi per laiko vienetą (valandą), personalo skaičiumi, pamainų skaičiumi |
|
Atsakymą pageidauju gauti šiuo el. pašto adresu**: _____________________________________
** Tais atvejais, kai subjektas nesinaudoja el. paštu, pasirenkamas kitas atsakymo gavimo būdas (nurodyti vieną iš būdų):
☐ – paštu (nurodomas tikslus adresas): _____________________________________________________________,
☐ – tiesiogiai.
Maisto tvarkymo subjekto vadovas
ar jo įgaliotas asmuo __________________________ ____________
(vardas, pavardė parašas)
Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų
patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo
4 priedas
(Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2022 m. birželio 2 d.
įsakymo Nr. B1-413 redakcija)
(Prašymo registruoti gyvūninio maisto tvarkymo subjektą formos pavyzdys)
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ___________________________ departamentui
(teritorinio departamento pavadinimas)
PRAŠYMAS
DĖL GYVŪNINIO MAISTO TVARKYMO SUBJEKTO REGISTRAVIMO
__________________
(data)
Prašau registruoti _______________________________________________________________,
(gyvūninio maisto tvarkymo subjekto pavadinimas)
esantį _________________________________________________________________________,
(maisto tvarkymo vietos adresas)
šiai (-oms) veiklai (-oms):
Veiklos kategorija |
Prašoma registruoti gyvūninio maisto tvarkymo veikla |
Veiklos kodas |
Žymėti ü |
Mėsinė |
Šviežios mėsos tvarkymas (išpjaustymas, smulkintos mėsos, mėsos pusgaminių gamyba), tiekiant juos galutiniam vartotojui |
MSN |
|
Gyvų žuvų tvarkymas prekyboje |
Gyvų žuvų tvarkymas prekyboje |
GŽT |
|
Gyvų žuvų tvarkymas mobiliose pardavimo priemonėse |
mtp |
|
|
Žvejybos laivai |
Žvejyba |
ŽL |
|
Gyvūninių maisto produktų gamyba mažais kiekiais |
Žalio pieno ir pieno gaminių gamyba |
pg |
|
Žuvininkystės produktų gamyba |
žp |
|
|
Žvejyba |
gž |
|
|
Mėsos išpjaustymas, mėsos pusgaminių ir gaminių gamyba |
mg |
|
|
Sumedžiotų medžiojamųjų gyvūnų šviežios mėsos gamyba |
mž |
|
|
Paukščių skerdimas, išpjaustymas |
sp |
|
|
Triušių skerdimas, išpjaustymas |
st |
|
|
Kiaušinių pakavimas |
mk |
|
Patvirtinu, kad esu susipažinęs su teisės aktais, reglamentuojančiais maisto tvarkymą, ir prašomas registruoti gyvūninio maisto tvarkymo subjektas: |
Žymėti ü |
- atitinka prašomo registruoti maisto tvarkymo veiklą reglamentuojančiuose teisės aktuose nustatytus infrastruktūros, higienos ir maisto saugos reikalavimus; |
|
- teisėtai naudojasi maisto tvarkymo vieta, įskaitant maisto tvarkymui naudojamas transporto priemones (įrodantis dokumentas bus pateiktas gyvūninio maisto tvarkymo subjekto tikrinimo metu); |
|
- yra parengęs ir gyvūninio maisto tvarkymo subjekto tikrinimo metu pateiks: maisto tvarkymo vietos (patalpų) projektą (planą) su įrenginių išdėstymu; maisto tvarkymo proceso aprašymą su nurodytomis projektinėmis gamybos apimtimis ir darbuotojų skaičiumi; geros higienos praktikos laikymosi subjekte aprašymą; temperatūros registravimo ir kontrolės aprašymą. |
|
Pridedama:
1) _____________________________________________________________________________
(nurodyti, jei pateikiami)
Atsakymą pageidauju gauti šiuo el. pašto adresu**: _______________________________________
** Tais atvejais, kai subjektas nesinaudoja el. paštu, pasirenkamas kitas atsakymo gavimo būdas (nurodyti vieną iš būdų):
☐ – paštu (nurodomas tikslus adresas): _____________________________________________________________,
☐ – tiesiogiai.
Maisto tvarkymo subjekto vadovas
ar jo įgaliotas asmuo ___________________________ ____________
(vardas, pavardė) (parašas)
Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų
patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo
5 priedas
(Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2022 m. birželio 2 d.
įsakymo Nr. B1-413 redakcija)
PATVIRTINTŲ IR REGISTRUOTŲ GYVŪNINIO MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ VEIKLŲ KODŲ IŠAIŠKINIMAS
PATVIRTINTŲ GYVŪNINIO MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ VEIKLŲ KODAI |
|
||||||
Kodas |
Reikšmė |
Kodas |
Reikšmė |
|
|||
AH |
Aukcionas |
MP |
Mėsos pusgaminių gamyba |
|
|||
CC |
Surinkimo centras |
MSFP |
Mechaniškai atskirtų žuvininkystės produktų gamyba |
|
|||
CP |
Išpjaustymas |
MSM |
Mechaniškai atskirtos mėsos gamyba |
|
|||
CS |
Šaltasis sandėlis |
TA |
Raugykla |
|
|||
DC |
Išsiuntimo centras (moliuskų) |
PC |
Valymo centras (moliuskų) |
|
|||
EPC |
Kiaušinių pakavimas |
PdP |
Gamybos įmonė |
|
|||
FFPP |
Šviežių žuvininkystės produktų gamyba |
PP |
Perdirbimo įmonė |
|
|||
FV |
Žuvų perdirbimo laivas |
RV |
Laivas šaldytuvas |
|
|||
GHE |
Laukinių gyvūnų mėsos tvarkymas |
RW |
Pervyniojimas, perpakavimas |
|
|||
HO |
Medus |
SH |
Skerdimas |
|
|||
LEP |
Skystųjų kiaušinių gamyba |
WM |
Didmeninė prekyba |
|
|||
MM |
Mėsos smulkinimas |
ZV |
Žvejybos laivas šaldiklis |
|
|||
MCP |
Pieno supirkimo punktas |
|
|
|
|||
GYVŪNŲ RŪŠIŲ KODAI |
|
||||||
Kodas |
Reikšmė |
Kodas |
Reikšmė |
|
|||
A |
Naminiai paukščiai |
fG |
Ūkiuose auginami laukiniai žinduoliai |
|
|||
B |
Galvijai |
wL |
Laukiniai kiškiniai gyvūnai |
|
|||
C |
Ožkos |
wG |
Laukiniai žinduoliai (išskyrus laukinius kanopinius) |
|
|||
O |
Avys |
wU |
Laukiniai kanopiniai |
|
|||
P |
Kiaulės |
wA |
Laukiniai paukščiai |
|
|||
L |
Kiškiniai gyvūnai (kiškiažvėriai) |
fA |
Ūkiuose auginami laukiniai paukščiai |
|
|||
S |
Neporakanopiai (arkliniai) gyvūnai |
F |
Varlės |
|
|||
R |
Stručiai |
SN |
Sraigės |
|
|||
PASTABŲ KODAI |
|
||||||
Kodas |
Reikšmė |
Kodas |
Reikšmė |
|
|||
bl |
Kraujo produktai |
rlg |
Ritualinis skerdimas |
|
|||
mp |
Mėsos gaminiai |
trd |
Tradicinis gaminys, geografinė nuoroda, saugoma kilmės nuoroda |
|
|||
pap |
Mėsos ekstraktai, miltai |
aq |
Akvakultūra |
|
|||
st |
Skrandžių, pūslių, žarnų tvarkymas |
ins |
Vabzdžiai |
|
|||
co |
Krekenos ir iš jų pagaminti produktai |
Rp |
Ropliai |
|
|||
REGISTRUOTŲ GYVŪNINIO MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ VEIKLŲ KODAI |
|||||||
Kodas |
Reikšmė |
Kodas |
Reikšmė |
||||
MSN |
Mėsinės |
ŽL |
Žvejybos laivai (pirminė gamyba) |
||||
MKT |
Mažais kiekiais gaminamų produktų tiekėjai |
GŽT |
Gyvų žuvų tvarkymas prekyboje |
||||
REGISTRUOTŲ MAŽAIS KIEKIAIS GAMINAMŲ PRODUKTŲ TIEKĖJŲ PASTABŲ KODAI |
|||||||
Kodas |
Reikšmė |
Kodas |
Reikšmė |
||||
pg |
Mažais kiekiais gaminamų žalio pieno ir pieno gaminių tiekėjas |
sp |
Paukščių skerdimas, išpjaustymas |
||||
žp |
Mažais kiekiais gaminamų žuvininkystės produktų tiekėjas |
sl |
Kiškinių (kiškiažvėrių) skerdimas |
||||
mž |
Mažais kiekiais sumedžiotų medžiojamųjų gyvūnų mėsos tiekėjas |
gž |
Mažais kiekiais gaudomų žuvų tiekėjas |
||||
mk |
Mažais kiekiais surinktų kiaušinių tiekėjas |
mtp |
Gyvų žuvų tvarkymas mobiliose transportavimo-pardavimo priemonėse |
||||
mg |
Mažais kiekiais gaminamų mėsos produktų (išpjaustytos, smulkintos mėsos, mėsos pusgaminių ir gaminių) tiekėjas |
|
|
||||
PAGRINDINĖS VEIKLOS SRITYS |
VEIKLOS KODAI |
||||||
Mėsa |
CC, CP, CS, GHE, MM, MP, MSM, PP, RW, SH |
||||||
Pienas |
CC, CS, PP, RW, MCP |
||||||
Kiaušiniai |
CC, CS, EPC, LEP, PP, RW |
||||||
Žuvininkystės produktai / gyvi dvigeldžiai moliuskai |
AH, CS, DC, FFPP, FV, PC, PP, RW, WM, ZV |
||||||
Mėsinės |
CP, MP, MM |
||||||
Mažais kiekiais gaminamų produktų tiekėjai |
pg, žp, mž, mg, sp, sl, mk, gž, mtp |
||||||
Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir
registravimo tvarkos aprašo
6 priedas
(Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2020 m. vasario 27 d.
įsakymo Nr. B1-149 redakcija)
ADMINISTRACINĖS TERITORIJOS KODAI, NAUDOJAMI SUDARANT GYVŪNINIO MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ PATVIRTINIMO IR REGISTRACIJOS NUMERIUS
Kodas |
Administracinė teritorija |
Kodas |
Administracinė teritorija |
32 |
Akmenės r. sav. |
25 |
Palangos m. sav. |
11 |
Alytaus m. sav. |
27 |
Panevėžio m. sav. |
33 |
Alytaus r. sav. |
66 |
Panevėžio r. sav. |
34 |
Anykščių r. sav. |
67 |
Pasvalio r. sav. |
12 |
Birštono sav. |
68 |
Plungės r. sav. |
36 |
Biržų r. sav. |
69 |
Prienų r. sav. |
15 |
Druskininkų sav. |
71 |
Radviliškio r. sav. |
42 |
Elektrėnų sav. |
72 |
Raseinių r. sav. |
45 |
Ignalinos r. sav. |
74 |
Rietavo sav. |
46 |
Jonavos r. sav. |
73 |
Rokiškio r. sav. |
47 |
Joniškio r. sav. |
75 |
Skuodo r. sav. |
94 |
Jurbarko r. sav. |
84 |
Šakių r. sav. |
49 |
Kaišiadorių r. sav. |
85 |
Šalčininkų r. sav. |
48 |
Kalvarijos sav. |
29 |
Šiaulių m. sav. |
19 |
Kauno m. sav. |
91 |
Šiaulių r. sav. |
52 |
Kauno r. sav. |
87 |
Šilalės r. sav. |
58 |
Kazlų Rūdos sav. |
88 |
Šilutės r. sav. |
53 |
Kėdainių r. sav. |
89 |
Širvintų r. sav. |
54 |
Kelmės r. sav. |
86 |
Švenčionių r. sav. |
21 |
Klaipėdos m. sav. |
77 |
Tauragės r. sav. |
55 |
Klaipėdos r. sav. |
78 |
Telšių r. sav. |
56 |
Kretingos r. sav. |
79 |
Trakų r. sav. |
57 |
Kupiškio r. sav. |
81 |
Ukmergės r. sav. |
59 |
Lazdijų r. sav. |
82 |
Utenos r. sav. |
18 |
Marijampolės sav. |
38 |
Varėnos r. sav. |
61 |
Mažeikių r. sav. |
39 |
Vilkaviškio r. sav. |
62 |
Molėtų r. sav. |
01 |
Vilniaus m. sav. |
23 |
Neringos sav. |
41 |
Vilniaus r. sav. |
63 |
Pagėgių sav. |
30 |
Visagino m. sav. |
65 |
Pakruojo r. sav. |
43 |
Zarasų r. sav. |
Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir
registravimo tvarkos aprašo
7 priedas
(Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2020 m. vasario 27 d.
įsakymo Nr. B1-149 redakcija)
GYVŪNINIO MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ VEIKLA, KURIAI PRIVALOMAS PATVIRTINIMAS
Nr. |
Veiklos kategorija |
Priskiriamos įmonės |
Veiklos kodas |
0 |
Bendros veiklos įmonės |
Šaltasis sandėlis (nepriklausantis gamybos įmonei) |
CS |
Pervyniojimo, perpakavimo įmonė (nepriklausanti gamybos įmonei) |
RW |
||
Didmeninės prekybos įmonės |
WM |
||
Laivas šaldytuvas |
RV |
||
I |
Naminių kanopinių mėsa |
Skerdykla |
SH |
Išpjaustymo įmonė |
CP |
||
II |
Paukščių ir kiškinių mėsa |
Skerdykla |
SH |
Išpjaustymo įmonė |
CP |
||
III |
Ūkyje auginamų laukinių gyvūnų mėsa |
Skerdykla |
SH |
Išpjaustymo įmonė |
CP |
||
IV |
Laukinių gyvūnų mėsa |
Surinkimo centras (nepriklausantis įmonei) |
CC |
Laukinių gyvūnų tvarkymo įmonė |
GHE |
||
Išpjaustymo įmonė |
CP |
||
V |
Malta mėsa, mėsos pusgaminiai ir mechaniškai atskirta mėsa |
Maltos mėsos įmonė |
MM |
Mėsos pusgaminių įmonė |
MP |
||
Mechaniškai atskirtos mėsos įmonė |
MSM |
||
VI |
Mėsos gaminiai |
Perdirbimo įmonė |
PP |
VII |
Gyvi dvigeldžiai moliuskai |
Išsiuntimo centras |
DC |
Valymo centras |
PC |
||
VIII |
Žuvininkystės produktai |
Žuvų perdirbimo laivas |
FV |
Žvejybos laivas šaldiklis |
ZV |
||
Šviežių žuvininkystės produktų įmonė |
FFPP |
||
Perdirbimo įmonė |
PP |
||
Didmeninės prekybos įmonė |
WM |
||
Aukcionas |
AH |
||
IX |
Pieno produktai |
Surinkimo centras |
CC |
Pieno perdirbimo įmonės |
PP |
||
Pieno supirkimo punktas |
MCP |
||
X |
Kiaušiniai ir kiaušinių gaminiai |
Kiaušinių pakavimo centras |
EPC |
Skystų kiaušinių gaminių įmonė |
LEP |
||
Kiaušinių produktų gamybos įmonė |
PP |
||
XI |
Varlių kojelių ir sraigių produktai |
Perdirbimo įmonė |
PP |
XII |
Perdirbti gyvūniniai riebalai ir spirgai |
Surinkimo centras |
CC |
Perdirbimo įmonė |
PP |
||
XIII |
Valyti skrandžiai, pūslės ir žarnos |
Perdirbimo įmonė |
PP |
XIV |
Želatina |
Surinkimo centrai ir raugyklos (nepriklausančios įmonei), tiekiančios surenkamą žaliavą maistinės želatinos gamybai |
CC |
Perdirbimo įmonė |
PP |
||
XV |
Kolagenas |
Surinkimo centrai ir raugyklos (nepriklausančios įmonei), tiekiančios surenkamą žaliavą maistinio kolageno gamybai |
CC |
Perdirbimo įmonė |
PP |
||
XVI |
Labai rafinuoti produktai |
Perdirbimo įmonė |
PP |
XVII |
Ropliai |
Perdirbimo įmonė |
PP |
XVIII |
Vabzdžiai |
Perdirbimo įmonė |
PP |
XIX |
Medus |
Gamybos įmonė (nepriklausanti bitynui) |
PdP |
Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir
registravimo tvarkos aprašo
8 priedas
(Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2020 m. vasario 27 d.
įsakymo Nr. B1-149 redakcija)
GYVŪNINIO MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ VEIKLA, KURIAI PRIVALOMAS REGISTRAVIMAS
Veiklos kategorija |
Priskiriami subjektai |
Veiklos kodas |
|
Mėsinės |
MSN |
||
Gyvų žuvų tvarkymas prekyboje |
GŽT |
||
Žvejybos laivai |
ŽL |
||
Mažais kiekiais gaminamų produktų tiekėjai: |
MKT |
||
|
Mažais kiekiais gaminamų žalio pieno ir pieno gaminių tiekėjas |
pg |
|
Mažais kiekiais gaminamų žuvininkystės produktų tiekėjas |
žp |
||
Mažais kiekiais gaudomų žuvų tiekėjas |
gž |
||
Mažais kiekiais gaminamų mėsos (pusgaminiai ir gaminiai) produktų tiekėjas |
mg |
||
Mažais kiekiais sumedžiotų medžiojamųjų gyvūnų mėsos tiekėjas |
mž |
||
Paukščių skerdimas |
sp |
||
Triušių skerdimas |
st |
||
Mažais kiekiais surinktų kiaušinių tiekėjas |
mk |
||
Pakeitimai:
1.
Lietuvos Respublikos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Įsakymas
Nr. B1-36, 2008-01-15, Žin., 2008, Nr. 9-327 (2008-01-22), i. k. 108110MISAK000B1-36
Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. gruodžio 30 d. įsakymo Nr. B1-738 "Dėl Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų veterinarinio patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo patvirtinimo" pakeitimo
2.
Lietuvos Respublikos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Įsakymas
Nr. B1-100, 2010-03-08, Žin., 2010, Nr. 30-1410 (2010-03-16), i. k. 110110MISAK00B1-100
Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. gruodžio 30 d. įsakymo Nr. B1-738 "Dėl Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų veterinarinio patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo patvirtinimo" pakeitimo
3.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Įsakymas
Nr. B1-1068, 2015-12-03, paskelbta TAR 2015-12-03, i. k. 2015-19252
Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. gruodžio 30 d. įsakymo Nr. B1-738 „Dėl Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų veterinarinio patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimo
4.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Įsakymas
Nr. B1-1036, 2016-12-30, paskelbta TAR 2016-12-30, i. k. 2016-30130
Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. gruodžio 30 d. įsakymo Nr. B1-738 „Dėl Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų veterinarinio patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimo
5.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Įsakymas
Nr. B1-149, 2020-02-27, paskelbta TAR 2020-03-02, i. k. 2020-04521
Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. gruodžio 30 d. įsakymo Nr. B1-738 „Dėl Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų veterinarinio patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimo
6.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Įsakymas
Nr. B1-413, 2022-06-02, paskelbta TAR 2022-06-02, i. k. 2022-12080
Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. gruodžio 30 d. įsakymo Nr. B1-738 „Dėl Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimo